SİNOP DERNEKLER KONFEDERASYONU’NDAN (SİNKON) KAMUOYUNA DUYURU

2019 yılı içerisinde İstanbul İli’nde gerçekleştirilecek Sinop Tanıtım Günleri’nin düzenlenmesi amacıyla tarafımızca Sinop Valiliği’ne başvuru yapılmış olup, Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 04/01/2019 tarihli ve Sinop Tanıtım Günleri konulu yazısı ile 2019 yılı Eylül ve Ekim ayları içerisinde Sinop Tanıtım Günleri faaliyetine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek üzere Sinop Dernekler Konfederasyonu’nun (SİNKON) yetkili kılındığı, bu etkinliğin gerçekleştirilmesi için belirtilen tarihler arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nın Konfederasyonumuza tahsis edilmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan rica edilmiştir.

Konfederasyonumuzun yetkili kılınması sebebiyle, tarafımızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 10/01/2019 tarihli ve Sinop Tanıtım Günleri Organizasyonu konulu yazımız ile başvuru yapılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca başvurumuz incelenerek, Yenikapı Etkinlik Alanının 08/10/2019 – 14/10/2019 tarihleri arasında Sinop Tanıtım Günleri etkinliğini gerçekleştirmemiz amacıyla Konfederasyonumuza tahsis edildiği tarafımıza bildirilmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca tarafımıza tahsis bildirimi yapılması akabinde Konfederasyonumuzca gerekli duyurular yapılmış ve organizasyon çalışmalarına başlanmıştır.

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından usule ve hukuka aykırı bir şekilde 08/10/2019 – 14/10/2019 tarihleri arasındaki yer tahsisimiz bilgimiz ve rızamız dışında iptal edilerek, İstanbul Tanıtım Günleri için yer tahsisi 31/10/2019 – 04/11/2019 tarihleri arasında Sinop Dernekler Federasyonu’na (SİNDEF) verilmiştir.

Maalesef CHP İstanbul Milletvekili Sayın Engin Altay’ın STKlara siyaseti karıştırması sonucu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Konfederasyonumuza tahsis edilen günleri iptal etmiştir. Seçim zamanlarında açıkça CHP partizanlığı yapan, SİNKON yöneticilerine “çapulcu” diye hitap eden SİNDEF Genel Başkanı Hasan DALKIRAN ve bu eylemlerine destek veren ekibini tüm Sinoplular adına kınıyor ve tanımıyoruz. Arkamızdan alenen mafyavari konuşmalar yapan Hasan DALKIRAN isimli bu şahsiyetten hiçbir korkumuz yoktur.

Siyasi makamını kullanarak Sinopluları AK Partili ve CHPli olarak ayrıştıran CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’ı kınıyoruz. Sayın Engin Altay ile yaptığımız telefon görüşmesinde İstanbul’a geldiğinde bir araya gelip konuşma sözünü de tutmamasını kendisine yakıştıramamış bulunmaktayız. Ülkemizin ana muhalefet partisinin grup başkan vekili olarak, STKları savaşa sürüklemesini ve Sinoplu hemşehrileri bölmesini kendisine yakıştıramamaktayız.

Konfederasyonumuzda Ak Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve diğer partilere gönül vermiş birçok Sinoplu hemşehrimiz bulunmakta olup, Sinoplu hemşehrilerimizin siyasette daha güçlü olarak yer alabilmeleri için parti ayrımı yapmaksızın siyasi adaylıkları bulunan tüm hemşehrilerimizi kayıtsız ve şartsız olarak destekledik.

CHP Grup Başkan Vekili Engin ALTAY ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’nun böyle kirli bir oyuna alet olmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Yalnızca SİNDEF tarafından düzenlenecek bu tanıtım günlerine, organizasyonda açık bir şekilde CHP partizanlığı yapılması sebebiyle, Sinop İl ve İlçe belediye başkanlarının katılım sağlamasını beklemek de gerçekçilikten uzak olacaktır. CHP’nin ikinci adamının ADALETSİZLİK yaparak aynı toprakların insanlarını ikiye bölmesi doğru bir şey değildir. Ankara’dan – İstanbul’a kadar ADALET yürüyüşü yapan bir partinin mensubunun makamını açık bir şekilde ADALETSİZLİK yapmak için kullanmasına anlam verememekteyiz. Hukuken hakkımız olan bir organizasyonun kirli oyunlarla elimizden alınması ADALETin neresinde yer almaktadır?

Yasal olarak hakkımız olan Sinop Tanıtım Günlerini yapmak için müracaatımızı yapmamıza ve gün tahsis edilmesine rağmen, İBB Kültür A.Ş. Müdürü tarafından sarf edilen “Ben vali-mali tanımam. Organizasyonu yukarıdan gelen talimatla istediğim STKya veririm.” sözleri maalesef siyasetin STKları nasıl ayrıştırdığını gözler önüne sermektedir.

Sinop Tanıtım Günleri organizasyonunun, toplamda yüzün üzerinde derneğe hitap eden ve altı federasyondan oluşan SİNOP DERNEKLER KONFEDERASYONU’ndan haksız ve hukuksuz bir şekilde alınarak, başka bir federasyona verilmesine karşı yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Konuyla İlgili Cumhurbaşkanlığı, Sinop Valiliği ve Sinop Belediyeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunulmuş olup, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olup hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz.

Tüm Sinoplu hemşehrilerimizi bir çatı altında toplamak ve Sinoplunun hak ettiği yerlere gelmesini sağlamak amacıyla yola çıkan Sinop Dernekler Konfederasyonu olarak bundan sonra Sinopluları bölen ve toplumda karşılığı olmayan SİNDEFve SİYAD’ı yaşanan bu üzücü gelişmeler sebebiyle artık tanımıyoruz. Zira bu kurumları yöneten şahısların Sinoplu olduklarından şüphe duymaktayız.

Sinop’un ve Sinopluların en güzel yerlere gelmesi dileklerimizle.

Ülkemiz ve Sinop kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Bunları da sevebilirsiniz