SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE İLKADIM’DA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM ELİ OLUYORLAR

KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ SEL MAĞDURU AİLENİN EVİNİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİ

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile İlkadım’da el uzatmadık ihtiyaç sahibi bırakmamayı hedefleyen İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü Kadın Koordinasyon Merkezi yakın zamanda yoğun yağışın yaşandığı Samsun’da su baskınında zarar gören ailenin evini başta aşağı yenileyerek yüzleri güldürdü.

İlkadım Belediyesi ihtiyaç sahibi aileleri unutmuyor. Belediye ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet ve eşya yardımıyla da yüzleri güldürmeye devam ediyor. Katılım ve dayanışmanın merkezi sayılan Kadın Koordinasyon Merkezi İlkadım ilçesinde bu dayanışmanın vücuda geldiği yer olarak hizmet veriyor. Hayır Çarşısına bağışlanan her türlü ev eşyası ve giysi, yeni sahipleriyle buluşturuluyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören birim aynı gün içersinde 2 adrese eşya yardımında bulundu. İlk olarak Çay Mahallesi’nde ikamet eden ailenin başvurusunu değerlendiren Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Başkanı Lütfiye Demirtaş, aynı gün içinde aileye kanepe, masa, yatak, halıdan oluşan eşyaları kullanımına sundu. Akabinde Karadeniz Mahallesi’nde mahalle muhtarı İbrahim İpek’in yakın zamanda Samsun’da yağan yağmur yağışı sonrası oluşan sel baskını nedeniyle  zemin katta yaşayan ve mağdur olan ailenin eşya yardım talebine hızır gibi yetişti. Sel mağduru ailenin kullanılmaz hale gelen evinin boya-badana, parke laminat tadilatı sonrası ihtiyacı olan eşyaları aileye ulaştırdı.

“Şefkat elimizi her vatandaşımıza hissettirmek istiyoruz”          

Mahalle muhtarları ve Sosyal Müdürlüğümüze başvuran sonrası ilçede ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettiklerini ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduklarını dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Bizlere gelen istekleri geri çevirmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Genellikle ihtiyaç sahibi ailelerimiz bizlerden eşya talebinde bulunuyor. Koltuk, Kanepe, Buzdolabı, Çamaşır makinesi, halı,yatak, baza, battaniye, perde, yorgan gibi talep en çok talep edilen eşyalar arasında yer alıyor. Bizde bu ailelerimizin ihtiyacı olan ev eşyalarını temin etmek için bir çalışma başlattık. Hayır Çarşımız ile şefkat elimizi her vatandaşımıza hissettirmek istiyoruz. Allaha hamdolsun ki bizden talep edilen tüm eşyaları kısa sürede hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile temin ediyoruz. Bugünde ekiplerimiz o ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine eşyalarını götürüp kullanıma sundu. Onların bir nebzede olsa evini yüzlerini güldürdüysek ne mutlu bize” dedi.

Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz