TEKSAMDEF 1. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

 

Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu (TEKSAMDEF) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını üye derneklerinin tamamının katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.
Nisan ayında 10 derneğin katılımıyla Bilal Acar’ın genel başkanlığında kurulan TEKSAMDEF, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Genel kurulda gerçekleştirilen seçimlerde tek liste ile aday olan Bilal Acar, yeniden seçilerek güven tazeledi.
TEKSAMDEF’in 1. Olağan Genel Kurulu, Pazar günü Saat 10.00’da Kazak gölü Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.
Toplantı öncesi yapılan kahvaltının ardından açılış ve yoklama yapıldı. Genel Başkan Bilal Acar divan başkanı olarak Tuncer Dağ, Katip üyeler için ise Tamer Tatar ve Adem Çil isimlerini önerdi. Önerilen divan yönetimi oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bazı tüzük maddelerinin değiştirilmesine ilişkin oylamaya sunulan maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulu, denetim ve disiplin kurulu seçimleri öncesi bir konuşma yapan TEKSAMDEF Genel Başkanı Bilal Acar, sözlerine Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Dost’ şiirini okuyarak başladı.
6 ay önce federasyonun büyük bir uğraş sonrası kurulduğunu hatırlatan Bilal Acar, konuşmasında tek bir federasyon çatısı altısında bir araya gelmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini fakat sonuç alamadıklarını söyledi. Bu tür organizasyonların kişiye hizmet etmemesi gerektiğini söyleyen Acar, “Federasyon, kişiye değil topluma hizmet etmesi lazım. Bir kişinin amaçlarına alet olmaması lazım. Şu anda bunun mücadelesini veriyoruz. Artık sona geldik, kısa süre içerisinde dışarıda kalan derneklerimiz bizim federasyonumuza katılmazsa biz faaliyetlerimize başlayacağız. Dernek binamız ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Federasyonumuza, Samsunlu hemşerilerimize yakışır bir hizmet binamız olacak. Diğer derneklerinde bizimler beraber olması için ben üzerime düşen her şeyi ekibim adına yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Bölünme hiç kimsenin işine gelmez. Bunun çok örnekleri var onun için muhakkak bir araya gelmemiz lazım. Ben inanıyorum ki burada olan bütün arkadaşlarımızın da tek düşüncesi bir arada ve beraber olmak. Federasyon kurmaya başladığımızdan bugüne kadar bütün enerjimizi kendi içimizde harcadık. Biz bu olsun istemedik. İstedik ki bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım. Kimse dışarıda kalsın istemedik. Bunları söylerken de bazı kırmızı çizgilerimiz var onlardan da vazgeçecek değiliz. Bizimle beraber olmayı hak edenler bizimle olacak. Önemli olan benim başkan olmam veya birilerinin yönetimde olması değil. Önemli olan Samsunluların kardeşliği, birliğimiz ve beraberliğimizdir. Eğer sonuç alacaksak, daha güçlü olacaksak beraber olmamız lazım. Tek bir doğru var o da tüm Samsunluların bir arada olmasıdır.” dedi.
Acar’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile girilen seçimlerde Bilal Acar ve yönetimi oybirliğiyle seçilerek güven tazeledi.
Bilal Acar’ın genel başkanlığında oluşan yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
YÖNETİM KURULU ASİL
Bilal Acar
Mustafa Taşkıran
Enes Yıldız
Hasan Saraçoğlu
Yılmaz Taşdemir
Şükrü Kırıkçı
Recep Şenkaya
Mehmet Demir
Mustafa Lafcı
Fazlı Balcı
Sebahattin Altınsoy
Ferhat Karakaş
Fatih Tülüce
İlyas Karaman
Mesut Dinç
İlhami Bozkurt
Sefer Demir
Abdullah Çatal
Emrah Dilek
Adem Çil
Salih Türker
Hakkı Akdaş
Kamil Kapusuz
Şükrü Uzun
Hakkı Dinç
YÖNETİM KURULU YEDEK
Ali Özgür
Mehmet Kurt
Eray Taşdemir
Yakup Şahin
Abdullah Keskin
Hüsamettin Çiftçi
Şuayip Demir
Kadir Önder
Ramazan Zengin
Arif Eroğlu
DENETİM KURULU
Sadık Kapusuz
Haşim Yiğit
İbrahim Bekir
DENETİM KURULU YEDEK
Alı Osman Öztürk
Ali Deniz
Halil Dinç
DİSİPLİN KURULU
Arif Yıldız
Ramazan Kaya
Hasan Çil
DİSİPLİN KURULU YEDEK
Arif Cin
Hasan Akman
Serkan Arslan

Bunları da sevebilirsiniz