TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları kapsamında hazırlanan “Rehberimiz Bilim Olsun 2” projesi açılışı gerçekleştirildi

TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları programı tarafından Samsun’da OKUL BAZINDA DESTEKLENEN TEK PROJE OLAN Rehberimiz Bilim Olsun 2 projesinin açılış programı Bafra Atatürk Ortaokulu bahçesinde yapıldı.

Proje; sürdürülebilir bir çevre için geri dönüşüm, atık kontrol etkinlikleri, Steam uygulamaları, eğlenceli Fen Bilimleri ve Matematik etkinlikleri, biyomimikri, tasarım ve görsel sanatlar gibi farklı alanlarda birçok aktivite ile On dokuz Mayıs Üniversitesi Planetaryum, Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri laboratuvarları, Ziraat Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarları, Çevre Mühendisliği BÖLÜMÜ Nebiyan Dağı, Terme Miliç Sahili ve Kuş Cennetinde yapılacak olan eğitimler içermektedir.

Çalışmalar; akademisyenler, alanında uzman eğitmenler, çevre mühendisi ve rehberler tarafından gerçekleştirilecektir.

   Açılış programı proje Yürütücüsü Mehtap Yılmaz’ın konuşması ile başladı, Bütün çocuklar Bilimi sevsinler diye çok emek vererek çıktık yola heyecanlıyız dedi..

Proje açılış töreninde İlçe Kaymakamımız Sayın Cevdet ERTÜRKMEN; yeni eğitim öğretim yılının tüm Öğretmen, öğrenci ve eğitim camiasına hayırlı olsun dilekleri ile başladı; ERTÜRKMEN; konuşmasına projenin oldukça verimli başarılı geçeceğini öğretmen ve öğrencilerin yüzündeki heyecandan gördüğünü söyleyerek başarılı ve verimli bir şekilde etkinliklerin tamamlanmasını dilediğini söyleyerek tamamladı.

  Proje açılış programına Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN , Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atölyelerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmesinin ardından kokteyl ile program sona erdi.

Bunları da sevebilirsiniz