Ucuz Ette Nihayet Hatadan Dönülüyor!

Ucuz ette nihayet hatadan dönülüyor. Tedarikçi firmalar için rant kapısına dönen ve üreticiye de büyük zarar veren ucuz et projesinde tedarikçi firmalar aradan çıkarılıyor.

Et ve Süt Kurumuucuz et uygulaması kapsamında anlaşmalı marketlere eti doğrudan kendisi paketleyerek verecek. Bunun haberi bile üreticiyi sevindirmeye yetti. Bu karardan dolayı kesim fiyatlarının önümüzdeki 10 gün içinde ortalama 3 lira artması bekleniyor. 

Tarımdan Haber’in ısrarla takip ettiği ucuz et uygulamasındaki tedarikçi firmalara sağlanan büyük kıyak nihayet sona erdi. Et ve Süt Kurumu’nun ucuz et kapsamından kıyma ve kuşbaşını doğrudan marketlere verme imkanı varken, araya tedarikçi firmalar katılarak bu firmaların uygulamadan büyük kazançlar elde etmesine göz yumulmuştu. Ramazan ayında da tedarikçi firmalar bir ay boyunca marketlere et vermişlerdi. 

HİLELİ ET VERDİKLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI 

Tedarikçi firmalar, ucuz et kapsamında büyük kazançlar elde ederken, marketlere de hileli et verdikleri ortaya çıkmıştı. 

Üreticiye büyük darbe vuran bu uygulamadan nihayet vazgeçildi. Et ve Süt Kurumu, 1 Temmuz’dan itibaren ucuz et kapsamında anlaşmalı marketlere eti doğrudan kendisi paketleyerek verecek. Bu kararın alınması üreticide büyük bir sevince neden oldu.

KESİM FİYATLARININ 3 LİRA ARTMASI BEKLENİYOR

Artan maliyetlere rağmen aylardır kesim fiyatlarının yerinde saymasından dolayı mağdur olan üretici, bu kararla birlikte biraz olsun rahatladı. Ucuz ette aracı firmaların aradan çıkarılmasından dolayı kesim fiyatlarının ortalama 3 lira artması bekleniyor. 

Bunları da sevebilirsiniz