USTA ÖNERDİ AKP REDDETTİ!

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, TBMM’de Gülsan Sanayi Sitesinin taşınmasının, Meclis Araştırma Komisyonu kurularak araştırılmasına ilişkin İYİ Parti Grubu olarak verdikleri önerge üzerinde konuştu.

Gülsan Sanayi Sitesinin taşınmasının başlı başına hata olduğunu ancak esnafın bir şekilde buna ikna edildiğini vurgulayan Usta, “Büyükşehir Belediyesi esnaf üzerinden kar etmeye çalışıyor dedi.

Taşınmak istenen yerde dükkân fiyatları maliyetinin iki katı diye konuşan Usta, ufak dükkân sahiplerinin buraya taşınabilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

“100m2 kare dükkân için yaklaşık ‪400.000‬ TL para isteniyor bu haksızlıktır” diyen Usta, “fiyatlar mevcut dükkân sahipleri için %50 indirim yapılarak, maliyet seviyesine çekilmelidir. Dükkân sahiplerinden yeterli talep olmaması durumunda mevcut fiyatlardan dışarıya satış yapılmalıdır” dedi.

Diğer siyasi parti gruplarından önergesine destek isteyen Usta, Mecliste bir araştırma komisyonu kurularak Gülsan esnafın mağduriyetinin önüne geçilmesini talep etti.

Görüşmelere AKP Samsun Milletvekillerinden yalnızca Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılması ve Samsun için bu denli kritik bir önergede ret oyu kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Bunları da sevebilirsiniz