Vahit Perçin ; Otogar Yerinin Değişmesine Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, son zamanlarda değişen projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Perçin değişen “otogar projesi” ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

HALKI OYALIYORLAR MI?

“Samsun Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Bafra’ya yapılacak olan otogar projesinin yerini değiştirmekle ilgili bir çalışmaya imza attı. Çetinkaya Mahallesi’ne yapılması planlanan otogar projesinin her türlü alt yapı çalışması sonlandı. Belediye binasının yapılacağı yer belirlendi.Büyükşehir, karar değişikliğine giderek otogar’ın Gümüşyaprak Mahallesi sınırları içerisinde 85 hektarlık alana yapılmasını uygun buldu. Büyükşehir Belediyesi, her başkan değişiminde farklı bir proje ile karşımıza çıktı. Otogar projesinin yapımına başlandı, halkın paralarından fuzuli masraf çıkarıldı, bunca yıl Bafra halkı bekletildi.
Proje değişikliğindeki amaç, yine halkı oyalamak mı?

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMESİN

Köylünün yıllardır beklediği yeni hal inşaatı için yatırım kararı meclise sunuldu. Türbe, Şeyhören ve Sarıköy mevkiinde, 600 dönümlük arazinin 218 dönümlük alanına Bafra Sebze ve Meyve Hali yapılması planlanıyor. Hayvanlarını otlatacak meralarının kalmamasından dolayı, Türbe Mahallesi sakinleri yapılacak olan Bafra Sebze ve Meyve Hali’ni istemediklerini belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman olduğu gibi bu konuda da halkın yanındayız. Kimse mağdur edilmesin. Bir mağduriyet varsa giderilsin. Köylü ve çiftçi, yetkili mecralar tarafından daha fazla yok sayılmasın.

HALK TAPULU ARAZİSİNDE TARIM YAPABİLSİN

Bir diğer husus ise Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti…
Yaşananlar halkı mağdur ediyor. Kuş Cenneti, SİT alanı ilan edildikten sonra, çiftçiler ve yöre halkı kendi arsalarına dahi gidemez oldu. Bununla alakalı eylem gerçekleştiren yöre halkı, “Tapulu arazimiz de tarım yapamıyoruz. Başka yerlerden arsa icarlayarak tarım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diyor.
Tabiri caizse dağdan gelen bağdakini kovdu…
Kendi arazilerinde bırakın tarım yapmayı, arazinin önünden geçemeyen halkın mağduriyetini şimdi kim giderecek?

Bunları da sevebilirsiniz