VEKİL KIRCALI’DAN SEMPOZYUM BİLDİRİM KİTABINA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Bafra Belediyesi tarafından çok sayıda uzmanın katılımı ile 03-06 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen “Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” bildirim kitabı çıktı.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç kısa süre önce basımı tamamlanan sempozyum kitabını Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’ya hediye etti.

Sempozyum bildirim kitabını inceleyen Milletvekili Orhan Kırcalı her aşamasını ilgi ile takip ettiği sempozyumun ardından kısa süre içerisinde kitabının da hazır olmasının önemini vurgulayarak “Başkanımız Hamit Kılıç öncülüğünde Bafra Belediyemiz tarafından tertiplenen “Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” her açıdan doyurucu geçmişti. Sempozyum süresince takipçilerin dikkatine sunulan tüm o değerli bilgilerin kitap haline dönüştürülerek sempozyuma katılamayanlar başta olmak üzere halkımızın hizmetine sunulmuş olması çok önemli. Söz konusu kitap aynı zamanda Bafra ile ilgili bir kaynak özelliğini taşımakta. Başkanımız Hamit Kılıç başta olmak üzere emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

118 konuşmacı, 18 oturum ve 102 tebliğ ile gerçekleşen sempozyumun ardından kısa süre içerisinde kitap haline getirilerek şehir hafızasına armağan edilmesinin kıymetli olduğunu ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Söz konusu kitap Bafra’mız için bu güne kadar hazırlanmış önemli kaynaklardan birisi. Bafra Belediyesi olarak; gerek sempozyum, gerekse kitap aşamasında böylesi değerdeki bir çalışmanın içerisinde olmak guru verici. Bafra’nın anlatacak daha çok değeri var. Biz bu güzel ilçeyi güzel yönleriyle anlatmaya yaşamaya yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarihi, Kültürel, Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu’nun düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Köse’nin editörlüğünde çıkarılan Sempozyum bildirim kitabı 4 ciltten oluşuyor.

Sempozyum bildirim kitabı e-yayın olarak Bafra Belediyesi resmi sitesinden kısa süre içerisinde yayınlanacak.

Bunları da sevebilirsiniz