Yeni-Zelanda’da gerçekleşen vahşi katliam

–Batılılar Türkleri İstanbul’un fethinden dolayı hiçbir zaman affetmediler.
Hocaların hocası olarak bilinen ünlü tarihçi Halil İnalcık bakınız ne anlatıyor
Halil İnalcık Münih’te katıldığı Dünyaca ünlü Bizantinistler’in de hazır bulunduğu bu kongrede hoca sunumunu Bizans-Osmanlı vergi sistemine üzerine yapar. Her şey yolunda giderken oturumun sonuna doğru, katılımcıların önceden hazırladıkları bir deklarasyonun okunduğunu gören İnalcık, bu metinde İstanbul’un yeniden alınacağını ve Ayasofya’nın bir Hıristiyan mabedine tekrar döndürüleceğini haykıran satırları duyduğunu nakleder ve “tarafsız, objektif diye bildiğimiz o Bizantinistler metni ayakta dakikalarca alkışladılar” diye anlatırmış. Tüyleri diken diken olan İnalcık’ın, Batılılar’ın zihin dünyalarında nelerin olup bittiğini ilk defa canlı biçimde gördüğü yer de burasıymış.
—Bu hatırayı Mehmet İpşirli hocayla birlikte İnalcık’tan dinleyen rahmetli büyükelçi İsmail Soysal, “hocam kusura bakmayın ama” demiş, “hangi devirde yaşıyoruz, tamamen İslamlaşmış bir İstanbul’da bu nasıl mümkün olsun?”
—Halil İnalcık, hafifçe ayıplama içeren “İsmail bey, İsmail bey!” nidasından sonra şöyle karşılık vermiş: “Stalin bir gecede beş yüz bin insanı Kırım’dan çıkardı ve nereye gittikleri belli olmayacak şekilde gönderdi. Hitler, sayısı milyona varan Yahudiler’i fırsatı kollayarak yok etti. Allah korusun, konjonktür aleyhimize dönecek olursa bunların gözü karadır, yapmaya teşebbüs ederler, çok dikkatli olmamız gerekir.”
—Mehmet İpşirli, hocanın bu cümleleri söylerken üzerinde sıradan olmayan bir heyecan görüldüğünü söyleyip kendisinin de “millî duyguları olan” bir İngiliz arkadaşından birlikte doktora yaptıkları sıralarda şu cümleleri duyduğunu naklediyor: “Biz İspanya’dan Müslümanlar’ı sekiz yüz sene bekleyip sonunda çıkardık. Osmanlı yıkılalı henüz çok olmadı, biz bekleriz. Sizin gideceğiniz yer bellidir: Orta Asya.”
—Biz İspanya’dan Müslümanlar’ı sekiz yüz sene bekleyip sonunda çıkardık. Osmanlı yıkılalı henüz çok olmadı, biz bekleriz. Sizin gideceğiniz yer bellidir: Orta Asya.”
——————————-
Kin ve savaş çığlıkları atmak beddua etmek çözüm değil.Yapılacak çok işimiz ve sorgulanacak çok yönümüz var
Allah, bu terör olayında şehadet şerbetini içen müslüman kardeşlerimize rahmetiyle muamele eylesin.

Bunları da sevebilirsiniz