Orhan Kahveci Sürmene’yi Sallıyor

Ak Parti’nin Sürmene de mevcut Belediye Başkanını tekrar aday göstermesi Sürmene halkını üzdü.
Mevcut Başkandan memnun olmayan Sürmene’liler bir araya gelerek Trabzon’un en çok sevilen isimlerinden ,aynı zamanda Adnan Kahveci’nin de Akrabası olan Orhan Kahveci yi aday göstermeye karar verdiler.
Hangi partiden olması konusunda istişare eden arifler heyeti Orhan Kahveci için en uygun partinin Şehit lider Muhsin Başkanın Büyük Birlik Partisi olabileceğini düşündüler.


Bu düşünce Orhan Kahveciye iletildiğinde, o da memnuniyetle bu teklifi kabul etti.
Ak Parti adayının karşısına aday oldu.
Yürütmekte olduğu Kamu görevinden istifa etti.
Sürmene’liler Orhan Kahveciye Bağrına bastı.
Şu anda en güçlü rakiplerinden, secimi açık ara önde götürüyor.
Sürmene’liler onun kazanacağına kesin gözüyle bakıyor.

Orhan Kahveci Kimdir?

İşte onun parlak öz geçmişi;

17 Temmuz 1964 yılında Sürmene ilçesine bağlı Oylum beldesinde dünyaya gelen KAHVECİ. İlk ve ortaokul eğitimini Oylum ilköğretim okulun’da birincilikle bitirdi. Lise eğitimini Zonguldak Atatürk Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1983 yılında üniversite sınavların’da başarılı bir derece ile K.T.Ü Fatih eğitim fakültesi tarih öğretmenliği bölümünü kazanarak öğrenimini burada tamamladı.
KAHVECİ, 4 Ocak 1988 yılında Rize’nin Güneysu ilçesi Yavuz Selim Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak eğitimcilik görevine başladı.

7 ay görev yaptıktan sonra vatan borcu olan askerlik hizmetini yedek subay olarak önce Tuzla Asteğmen Okulu ardından Sarıkamış’ta asteğmen olarak askerliğini tamamlayan KAHVECİ ardından eğitimcilik hayatına kaldığı yerden devam etti.
1991 yılında zorunlu hizmetini yapmak için Karadeniz’in şirin ili Kastamonu’ya tayinini istedi ve aynı yıl Kastamonu Taşköprü İmam Hatip Lisesi’nde göreve başladı.Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra 27 Mart 1994 yılında yapılacak olan yerel seçimleri için beldenin kanaat önderlerinin sana ihtiyacımız var demeleri üzerine çok sevdiği eğitimcilik mesleğine virgül koyarak seçimlere katılmak üzere öğretmenlikten istifa etti. Katıldığı seçimlerde Sürmene Oylum Beldesi’nin Belediye Başkanlığı’nı kazandı.Kurucu Belediye Başkanı olarak üst üste üç dönem (15 yıl) belediye başkanlığı yaptı.

Mart 2009 seçimlerinde Bu görevinden ayrılarak tekrar Milli Eğitim Bakanlığı’na döndü. Sürmene Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak göreve başladı.Daha sonra sırasıyla şu görevlerde bulundu.

Ticaret meslek lisesi Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü,

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Sürmene Milli Eğitim şube müdürlüğü ve son olarak 08 ekim 2013 -09 Haziran 2017 tarihleri arasında Sürmene İlçe Milli Eğitim müdürü olarak görev yaptı.

12 Haziran 2017 tarihinde Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü Müdür Vekili olarak görev aldı.

Orhan KAHVECİ evli ve 6 çocuk babasıdır.

Bunları da sevebilirsiniz