Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “Gelen tekliflere göre ittifak süreçlerini değerlendiririz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti’den kendilerine herhangi bir teklif gelmediğini,  gelecek tekliflere göre ittifak süreçlerini değerlendirebileceklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Genel Merkezi’nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emeklilere seyyanen zam çağrısı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere ikramiye verilmesi haberlerin ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıç, 7 bin 500 lira ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekliye ikramiye değil seyyanen zam yapılması çağrısında bulunarak şöyle konuştu: Bir defaya mahsus 5 bin lira da olsa 10 bin lira da olsa emeklilerimizin refahına kalıcı bir katkı sağlamaz. Beklentimiz hem ikramiye verilmesi hem de en düşük emekli maaşından başlayarak maaşların kademeli bir şekilde geçinilebilir bir seviyeye eriştirilebilmesidir.”

Erdoğan’a ‘AB’ desteği: Türkiye alternatifsiz değildir!

Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye ile AB arasındaki açıklamalarını desteklediklerini söyleyerek, “Türkiye alternatifsiz değildir. AB, Türkiye ile müzakerelerini tamamen durdurma ve bağları koparma kararı alacak olursa, Türkiye’nin hızla farklı alternatiflere yönelmesi ve AB’den bu anlamda bağımsız ama ekonomik anlamda ilişkilerini sürdüren bir performansla yoluna devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

‘İsveç’in NATO üyeliği Milli Güvenlik sorunudur’

Erdoğan’ın ABD ziyareti esnasında gündeme gelen İsveç’in NATO üyeliği hakkında da konuşan Kılıç, “Yeniden Refah Partisi olarak terör örgütlerini himaye eden ve Kur’an-ı Kerim’e karşı organize saldırıların adresi ve kamu otoritesi olarak en ufak bir tepki vermeyen İsveç’in NATO üyeliğini Türkiye açısından bir milli güvenlik sorunu olarak nitelendiriyoruz. Terör örgütlerini himaye eden İsveç’in NATO’ya üyeliği TBMM’de onaylanmayacaktır” şeklinde konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarını destekliyoruz ancak…

Yürütülen yeni sivil anayasa çalışmalarını desteklediklerini belirten Kılıç, hazırlanacak anayasanın katılımcı ve çoğulcu, toplumun tüm katmanlarının görüşü alınarak hazırlanması gerektiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

 “Ancak anayasanın kapalı kapılar ardında değil toplumsal katmanların katılımıyla hazırlanması gerektiğini de bu vesileyle ifade ediyorum. Yeni anayasa, katılımcı, çoğulcu ve tabii ki de sivil olmalıdır. Demokratik olmalıdır. Kuvvetler ayrılığını denge ve denetim mekanizmalarını, adaleti mutlaka sağlayıcı nitelikte olmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘Yerel seçimlere kendi logo ve adaylarımızla gireceğiz’

Yeniden Refah Partisinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerine tek başına girmeyi hedeflediğine dikkati çeken Kılıç, “Türkiye’nin 81 ili 922 ilçesi ve bunların bağlı beldelerinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere Yeniden Refah Partisi kendi logosu ve kendi adaylarıyla katılma yönünde hazırlıklarını kararlılıkla sürdürmektedir. Türkiye’nin en genç ve dinamik partisi Yeniden Refah Partisi, genç ve dinamik adayları ile 31 Mart’ta seçmenin karşısına çıkacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç: Gelen tekliflere göre ittifak süreçlerini değerlendiririz

Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, bir gazetecinin sorusu üzerine AK Parti’den kendilerine yerel seçimlere ilişkin herhangi bir ittifak teklifi gelmediğini, Büyükşehirlerde, Yeniden Refah Partisinin gücü oranında bir teklif gelmesi halinde değerlendirebileceklerini kaydederek, “AK Parti’den gelen bir teklif yok. Ve bugün itibariyle Yeniden Refah Partisi 81 il ve 922 ilçe de seçime kendi adaylarıyla katılmak üzere çalışmalarını devam ettiriyor. Yarın bir teklif geldiği takdirde İstanbul için gelirse İstanbul özelinde İstanbul ve Ankara için gelirse iki il özelinde başka illeri kapsarsa o iller özelinde bizden istenen nedir? Bize vaat edilen nedir? Bizim kendi seçmenimizi aday profilimizi ve seçmenlerimizin tercihini korumak üzere alabileceğimiz tavır ve yaklaşım nedir? Bunun kararını veririz. İttifakın bu anlamda karşısında değiliz. Gelen tekliflere göre ittifak süreçlerini değerlendiririz” şeklinde konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz