YILPORT SAMSUNSPOR HAFTAYI PUANSIZ KAPATTI

Spor Toto 1’inci Lig’in 25’inci haftasında Yılport Samsunspor, sahasında Adana Demirspor’u konuk etti. Ev sahibi ekip rakibinden yediği 2 golle haftayı puansız kapattı.
STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Koray Gencerler xx, Cem Özbay xx, Ali Can Alp xx
YILPORT SAMSUNSPOR: Nurullah Aslan x, Erkam Reşmen x, Kevin Boli x, Yalçın Kılınç x (Couruer dk. 46 x), Kerem Can Akyüz x, Oğuz Gürbulak x (Hamroun dk. 66 x), Brice Dje Dje xx, Guido Koçer x (Caner dk. 46 x), Gökhan Karadeniz x (Gökhan Alsan dk. 77 x), Burak Çalık x (İlyas dk. 60 x), Nadir Çiftçi x
Yedekler: Furkan, Veli, Yunus, Ali
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam
ADANA DEMİRSPOR: Emiljus Zubas xx, Okan Alkan xx, Tayyib Sanuç xx, Joher Rassoul xx, Kaan Kanak xx, Gökhan İnler xx, Sinan Kurt x (Traore dk. 71 x) , Hasan Kılıç xx (Semih dk. 88 ?), Pa dibba xxx (Mehmet Akyüz dk. 88 ?), Sedat Şahintürk x (Süleyman dk. 71 x), Okwuchukwu Ezeh xx (Emircan dk. 61 xx)
Yedekler: Vedat, Yücel, İzzet, Tolga, Berk
Teknik Direktör: Samet Aybaba
GOLLER: Pa Dibba (dk. 12), Emircan (dk. 80) (Adana Demirspor)
SARI KARTLAR: Gökhan Karadeniz, Gökhan Alsan (Samsunspor), Hasan (Adana Demirspor)
MAÇTAN DAKİKALAR
GOOOOL…12’inci dakikada Sedat’ın pasında altıpas üzerinde topla buluşan Pa Dibba’nın şutu filelerle buluştu. 0-1
16’inci dakikada Burak’ın pasında ceza sahası girişinde topla buluşan Dejedje’nin şutu az farkla direğin yanından auta çıktı.
27’inci dakikada Pa Dibba’nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ezeh’in şutu, defansa çarparak kornere  çıktı.
41’inci dakikada Kaan’ın ortasında ceza sahasında topla buluşan Hasan’ın şutu az farkla sağdan dışarı çıktı.
65’inci dakikada Oğuz’un sağdan kestiği ortada Erkam’ın şutu az farkla üstten auta çıktı.
78’inci dakikada Kerem’in sağdan kullandığı serbest vuruş kimseye çarpmadan kaleye yöneldi. Kaleciyi şaşırtan top az farkla auta çıktı.
GOOOOL…80’inci dakikada Samsunsporlu futbolcuların el tartışması yaptığı sırada defansın arkasına atılan ara pasına hareketlenen Emircan’ın şutu filelere gitti. 0-2
84’üncü dakikada Caner’in ortasında 6 pasın üstünde topla buluşan Nadir’in şutunu kaleci Zubas kurtardı. Mac başka gol olmayınca konuk edip sahadan 2-0 üstün ayrılarak 3 puanı kazanan taraf oldu.50 puanda kalan Yılport Samsunspor ise 2. sırada kaldı.
ERTUĞRUL SAĞLAM: ‘İYİ MÜCADELE ETTİLER VE KAZANMAYI HAK ETTİLER’
Adana Demirspor maçının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılport Samsunspor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam,“ Gol yollarında etkili olmadık ”dedi.
‘ÖNCELİKLE ADANA DEMİRSPOR’U TEBRİK EDİYORUM’
Alınan mağlubiyetin tek sorumlusunun kendisi olduğunu belirten Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Bugün Süper Lig yolculuğundaki önemli rakiplerimizden bir tanesi Adana Demirspor ile kendi evimizde kazandığımız takdirde çok önemli bir avantaj elde edeceğimiz Süper Lig için alt grupla biraz daha farkı açabileceğimiz önemli bir karşılaşma oynadık. İstemediğimiz bir sonuç oldu. Öncelikle Adana Demirspor’u tebrik ediyorum. Gerçekten iyi oynadılar, iyi mücadele ettiler ve kazanmayı hak ettiler. Bizde maalesef istediklerimizi yapamadık. Sonuçta istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Birisi bu mağlubiyet için bir suçlu ya da sorumlu bulmak istiyorsa, oradaki tek sorumlu benim. Dolayısıyla bu takımı bu mağlubiyetin olumsuz etkilerinden biran evvel arındırıp, önümüzdeki hafta oynayacağımız Altınordu maçında alınacak galibiyet için hazırlayacak olan insan da benim” ifadelerini kullandı..
‘SÜPER LİGİ KAZANDIRACAK DEĞERLER DE ÜRETECEKTİR’
Mağlup oldukları için üzgün olduğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Futbol hayatımız boyunca bu türlü maçları çok oynadık. Böyle mağlubiyetler aldık. Burada yapılması gereken bir iş var. Akıllı insanlar, tecrübeli insanlar, dava insanları, hedefe odaklanmış insanlar bu gibi durumda şunu yaparlar, tabi ki iyi bir analiz ve sonrasında bundan sonraki süreç için kendimizi öne çıkaracak, daha avantajlı bir duruma getirebilecek değerleri üretebilirler. Biz inşallah bunu yapacağız. Bu mağlubiyet bize belki 3 puan kaybettirdi ama 3 puandan çok daha fazlasını ve şampiyonluğu, Süper Ligi kazandıracak değerler de üretecektir. Bunun adına ben söz verebilirim. Yapmamız gereken iş bu. Bir an evvel bu mağlubiyetin olumsuz etkilerinden kurtulup daha fazla sorumluluk alıp, birbirimize daha fazla sarılacağız. Daha fazla kenetleneceğiz, birbirimizi daha fazla sahipleneceğiz. Daha fazla çalışacağız ve hepimizin hayali olan Süper Lige inşallah çıkacağız” diye konuştu.

Köksal ÖNERResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz