Yolu Bafra’dan Geçen Bir Romancı

Alaçam ve Bafra’da yaklaşık on beş yıl Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği yapan İstanbul Maarif Müfettişi Fethi ARSLANER’in ikinci romanı URUSALİ, Pik Yayınları’ndan çıktı.

Bir araştırma ve inceleme kitabı olan “Âşıkbükü”yü 2016 yılında neşrederek yazarlığa adım atan Fethi ARSLANER, Ocak 2018’de “Bir Tutamak-Bir Tutam Ah” adlı deneme kitabını, aynı yıl haziran ayında ise ilk romanı “Küyük”ü Erguvan Yayınları arasında çıkardı.

Gerek Urusali gerekse ARSLANER’in diğer eserleri için tanıtım ve takdim yazısı yazan, yayımlanmış yirmiye yakın eseri olan ve Mevlânâ ile ilgili çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Cihan OKUYUCU, “… bu dil ve tasvir lezzeti, Mustafa KUTLU’nun hikâyelerini veya Mithat ENÇ’in ‘Uzun Çarşının Uluları’nı okurken duyduğum dil ve tasvir lezzetinin bir benzeri oldu benim için. O yüzden kendi adıma, yazacaklarını yaklaşık yarım asır sabırla biriktirdikten sonra verimli bir döneme giren Fethi ARSLANER’e, ‘Usta yazarlar arasına hoş geldin, azizim.’ diyorum diyerek yazarın yetkinliğine işaret etmektedir.

Prof. Cihan OKUYUCU, okuyucu ile yeni buluşan Urusali içinse “Bundan önce yazdığı eserlerle kalem kudretini hakkıyla ibraz etmiş olan değerli dostum Fethi ARSLANER, bu anlayışla kaleme alınmış yeni bir romanla okuyucunun karşısına çıkıyor. Adanmış bir ruhla Sarıkamış’a doğru yola çıkan bir taşra gencinin, cepheden Rusya içlerine uzanan esaret hayatı ve bu yolculuk boyunca dünyanın siyah ve beyazdan ibaret olmadığını yaşayarak öğrendiği bir sürecin hikâyesi Urusali. Yazar bu geniş mekân ve farklı şartların ferdin ruhsal ve fikri iniş-çıkışlarına tesirini derin bir gözlem yeteneğiyle ve ustalıkla tasvir ediyor.  Diğer taraftan Urusali yazarlık yeteneği kadar büyük bir araştırma ve emeğin de mahsulü. Urusali,  gölgesiz bir ortaçağ kahramanı bekleyen okuyucuyu belki bir miktar hayal kırıklığına uğratacak ama gerçek insanı arayanların onu hazla ve keyifle okuyacakları kuşkusuz.” tespitinde bulunuyor.

Bir Tutamak ve Küyük’te olduğu gibi Urusali’de de doğrudan ya da dolaylı olarak Bafra’dan, Alaçam’dan, Vezirköprü’den, Samsun’dan birçok hatıra kırıntıları bulacak ve yazarın anlattığı hemen her olayın, kahramanın veya motifin kendi hayatınızda bir izdüşümünü bulacaksınız.

Urusali…. adresinden temin edilebilir.

Bunları da sevebilirsiniz

Yolu Bafra’dan Geçen Bir Romancı” için 2 yorum

  1. Yazarın tüm eserlerini okudum.
    Çok akışkan bir üslübu vardı.
    Tavsiye ederim.
    Yazarın eline emeğine sağlık.

  2. ÇOK ŞEY YAŞADIĞIM, ÇOK İNSAN TANIDIĞIM VE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİĞİM BAFRA’DAN BÖYLE BİR İLGİ GÖRMEK BENİ MUTLU ETTİ. ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ŞU YALAN DÜNYADA VEFADAN GAYRI NEYİN HÜKMÜ VAR Kİ?

Yorumlar kapatıldı.