Zarfmı, mazrufmu

Günümüz İslam dünyasında, genelde özde değil,şekil ve sözde ,GÖRSEL MÜSLÜMANLIK ön planda. Görsellik (zarf) yani şekilcilik o kadar etkinki, iç görünüşe (mazrufa) hiç bakan ve itibar eden yok.Bireyler , toplumlar, iktidar ve seçmenler ; çıkarları için görselliği baştacı ediyorlar.Dış görünüş, hurafeler, menkibeler, güzel hitabet vb.ölçü oluyor ve şekilci müslümanlık, hakiki ehli sünnet müslümanlığını günümüzde rafa kaldırıyor.
Davullu zurnalı, reklamlı hayır hasenatta ve alkışta, GÖSTERİŞ İN, gizlice yapılan ihlâslı (bir elin verdiğini diğer el bilmeyecek) ameller ve Emr-i bil maruf ve nehy-i anil münker mesnetli TEBLİĞ ve TEMSİL OUT.
Görsel müslümanlık , modanın , çıkarın ve mensublyetin etkisiyle hızla Hz.Kur’ana ve Resulullah’ın (sav) sünnetine uygun hakiki müslümanlıktan uzaklaştırıyor.Görsel tutkunları, kendi hayat biçimlerini ( kılık kıyafet, Kabe’de, Umre’de selfi yapmak, camilerde kıbleye ve Allah ve Muhammed ism-i şeriflerine karşı, arkasını dönerek dua edip ,fotoğraf çektirmek, alkışlayıp, tezahüratta bulunmak, lüksün, israfın ve nefsinin esiri olarak, şatafatlı nişan, düğün yapmayı vb.) müslümanlık zannediyorlar.
Dini ; öze inmeden, okuyup, araştırıp, anlamadan ( tahkiki değilde) taklidi yaşıyanlar, dini değerleri kişisel ve grupsal çıkarları için bir argüman ve ideolojik bir çıkara dönüştürmeye (aynen anlamını bilmeden ingilizce şarkı söyleyenler, cenazeyi alkışlayanlar, sünnet merasiminde çalıp,oynayanlar ve konvoyda korna çalanlar, mesture gelinlikle ve kıyafetle düğünde oynayanlar vb.) hizmet ediyorlar..
SORUN ve SORUMLULUK; sadece Görsel müslümanlıkta değil, İslamı bilen din alimleri ve görevlilerinin, bu zarfcılara (şekilcilere) karşı sessiz kalıp, mazrufu (özü, hakiki muslumamlığı)
hem tebliğici (anlatan) hemde temsilci (yaşayan)
olarak görevlerini yapmayan ve doğruları yayamayan cümle mazrufculardadır.
Hz.Kur’anın temel ilkelerini bilip,yaşamak,
Kur’anı güzel okumaktan ve amelsiz alimden daha evladır.Dışımız ve içimiz,dürüstlükte,ilimde ve amelde bir ve benzer ola inşallah.(H.A)🤲🇹🇷
Selâmun aleyküm.

Bunları da sevebilirsiniz