5 YILDA 100 KM İLE BAFRA BELEDİYESİ BETON YOLDA ÖNCÜ OLDU

Bafra Belediyesi ilçe genelinde belirlenen program dahilinde yürütüğü asfalt, kilitli parke taşı yol ve kaldırım çalışmalarının yanında beton yol konusunda da attığı öncü adımlarla da dikkat çekiyor.

İlçenin tarımsal potansiyeliyle doğru orantılı olarak özellikle köy yollarında yüksek tonajlı araç trafiğini göz önüne alarak daha dayanıklı olması nedeniyle beton yol çalışmalarına ağırlık veren Hamit Kılıç başkanlığındaki Bafra Belediyesi, 5 yılda 134.300 ton sıcak asfalt, 211,39 km sathi kaplama, 815 km stabilize yol, 193.350 m² parke taşı kaldırım ve yol çalışmasının yanında 100 km ile son yılların en büyük beton yol hizmetine imza attı.

139 mahallesi bulunan ilçede ilk kez bu nitelik ve uzunlukta beton yol çalışmasının gerçekleştirildiğini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’mız bir tarım kenti. Bafra ovasından ulusal ve uluslar arası pazarlara taşınmasında kullanılan yüksek tonajlı araç traifiği başta olmak üzere pek çok hassasiyet hesaplanarak beton yol çalışmalarımıza ağırlık verdik. Bizler gibi iklim ve tarımsal özelliklere sahip ülkelerde beton yollar yüzyıllardır kullanılıyor. ABD, bu sistemi 126 yıl, Avrupa ülkeleri ise 75 yıldır uyguluyor. Almanya, Belçika ve İsviçre başta olmak üzere batı ülkelerinin tamamı ve Japonya, beton yollara büyük önem veriyor. Avrupa’da beton yolların oranı, bazı ülkelerin otoyollarında yüzde 70’leri buluyor. Türkiye de beton yol da artık söz sahibi ve bizler de bu noktada öncü olmak istiyoruz. Asfalta göre daha dayanıklı ve daha ucuz olan beton yol çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz