Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Kaymakam Adanur’a Projelerini Anlattı

Samsun’un Bafra ilçe Atatürk Ortaokulu 6-A Sınıfı öğrencileri Bafra ilçe kaymakamı Ahmet Adanur’u makamında ziyaret ederek yapmış oldukları projeleri sundular.

Atatürk Ortaokulu ilçe 6 – A Sınıfı Öğrencileri genelinde uyguladıkları Öykülerde Fen Projesinin sonunda oluşturdukları 85 Fen Öyküsü içeren Kitabın tanıtımı yapmak için Fen Bilgisi Öğretmeni Mehtap Yılmaz ile öğrencilerimizle ilçe kaymakamı Adanur’a ziyaret kapsamında yardımcı olmaları için yapmış oldukları projeyi anlattılar.

Fen Bilgisi Öğretmeni Mehtap Yılmaz ise; Elinizdeki kitap, bir proje ödevinden esinlenerek ortaya çıkmış bir proje ürünüdür. Bahsedilen proje ödevi, Fen Bilimleri dersinde öğrenilen basit bilimsel kavramların günlük yaşamda gözlenmesi ve bu gözlenenlerin günlük olarak tutulması şeklinde idi. Gözlemlerin öyküleştirmesi fikri ise proje ödevlerinin kontrolünden sonra ortaya çıktı ve bu akebinde çok güzel gözlemler yapılmış ve not edilmiş diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur ise, yapılan ziyaretlerden memnun olduğunu dile getirirken, Öğretmenlerimizin çabasıyla ile öğrencilerimizinde derslerinizde başarıların devamını dilerken inşallah böyle başarı getiren projelerin her zaman destekleyicisi ve yardımcısı olacağız ifadesini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz