BAFDER 2019’a Birlik ve Beraberlik İçinde Girdi

Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği – BAFDER; 2018 yılının son aylık gecesinde; “Hoşgeldin 2019” teması ile tüm Bafralı dost, arkadaş ve hemşerilerini bir araya getirdi.

Geceye yogun ilgili oluşu, hem katılan hemşerileri hem de yönetimi duygulandırdı. Tüm katılımcılar, Bafra’dan gelen lezzetler eşliğinde canlı müzik ile doyasıya eğlendiler. Gecenin ilerleyen vakitlerinde yeni yıl dilekleri ile yılbaşı çekilişi yapıldı ve 100’ün üzerinde birbirinden özel hediyeler dağıtıldı.

BAFDER yönetim kurulu başkanı Tolgahan ACAR, konusmasına tüm misafirlere başta sağlık, mutluluk ve başarı dileklerinde bulunarak ve vesile ile tüm dünyada barışın hakim olduğu, zulmün son bulduğu  bir yeni yıl dileyerek başladı. 70kişilik

Ardından dernek faaliyetlerini içeren sunum ile misafirleri bilgilendirdi. Dünden bugüne derneğin kurucularına ve dernek yönetiminde emeği geçmiş büyüklere teşekkür ile başlayan sunumda; üye sayısındaki artışlar, sosyal medyada takipçi sayısı ve bağlantı paylaşımlarının sayıları ve özellikle üye yaş ortalamasının düşürülmesinin önemini belirten Tolgahan ACAR, yönetim kurulu olarak derneği gençleştirerek 30 sene kazandırdıklarını ifade etti. Dernekçiliğin sadece biraraya gelmekten ibaret olmadığına inanan yönetim anlayışı ile birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını görseller ile anlatan yönetim kurulu, katılımcıların sürekli alkışları ile takdir edildi.

Yeni Nesil Bafralılar” etkinliği ile İstanbul’da yaşayan Bafra’lı tüm gençlere eriştiklerini, onlar ile hasret giderdiklerini, Bafra’dan gelen üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere “Üniversite Tanıtım” başlığı altında Yeditepe Üniversitesi ziyaretinde ev sahipliği yapıp, Büyük Kulüp’te düzenledikleri Pazar kahvaltısında ağırlayıp mentorlük yaptıklarını ifade ettiler.

Sesli Kitap Projesi” ile görme engelli vatandaşlarımız için “Bir kitap okursun karanlıklar aydınlık olur.” mottosunu yaygınlaştırdıklarını, Kadıköy Belediyesi Sesli Kütüphane ile iş birliği içerisinde projeyi devam ettirdiklerini ifade eden BAFDER, ayrıca Bafra’da kurulan HA-Bİ-DER’in sorumluluğundaki oyuncak müzesine eş, dost ve hemşerilerinin yardımları ile oyuncaklar toplayıp “Oyuncak” yardımında bulunduklarını; 5.sınıftan 8.sınıfa kadar akıllı defter ve kitaplardan oluşan “Kitap Kampanyası” projesi ile Türkiye’nin birçok iline kitap yardımında bulunduklarını ve bu kitapların Kastamonu, Siirt, Hakkari ve Diyarbakır’da bulunan okullara dağıtıldığının bilgisini paylaştı.

Yine BAFDER olarak amatör ligde bulunan İstanbul’da Bafra’mızı temsil eden İstanbul Bafra Spor kulübü için “Amatör Lig Futbol Takımı Yönetim ve Pazarlama Stratejileri” başlığı altında dünyadaki örnekleri ile 70 sayfalık bir sunum hazırlayıp yeni bir bakış açısı oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Başkan Acar, geceye şu sözler ile devam etti:

“Büyüklerimiz, bize bu sorumluluğu verdiğinde yaşadığımız heyecan, her geçen gün daha da artıyor. 2017 yılından bugüne dernek yönetimi olarak birçok güzel işe imza atmaya çalışıyoruz.

Yönetime geldiğimiz andan itibaren gerek protokol gerekse üye ziyaretlerimizle hem büyüklerimizin hal hatırlarını sormak hem de kendimizi amacımızı ve derneğimizi daha fazla anlatmak istedik.

İlk günden itibaren “Niçin Üye Olmalıyım?” sorusunu kendimize sorduk. Fiyat avantajı, SMS hizmeti, özel etkinliklerde mekan kullanımı, özel İndirimler, staj imkanı ve danışmanlık hizmeti gibi birçok üyelik avantajları yarattık. Bu avantajların yaygınlaştırılması amacı ile internette ve sosyal medya araçlarımızda sürekli bu soruya verdiğimiz yanıtı paylaştık.

Kısacası;

Bugün burada olduğunuz için mutlu oluyorsanız,

Yaptığımız işlerden gurur duyuyorsanız,

Daha fazlasını yapmamızı istiyorsanız,

Siz de bir Bafra’lıysanız üye olmalı, üye aidatları ile derneğimizi yaşatmalısınız..

Biz dernek olarak kimsenin amacı değil, ancak herkesin aracı olmaya çalışıyoruz. Sizlerin katılımları ve gücü ile daha fazla işler yapabileceğimize inanıyoruz.

Ve görüyoruz ki yapılan işler başarılı oluyor ki bugün herkes eşi ile çocuğu ve kardeşleri ile birlikte geliyor. 70 kişinin katılımı ile dernek tarihinde en kalabalık geceyi yaşadığımız için çok heyecanlı ve gururluyuz. Siz değerli hemşerilerimize de katılımlarından ötürü teşekkürü bir borç biliriz.”

Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz