BAFDER den KADIKÖY’DE SELE SEPET yumurta ŞENLİĞİ

 

6 asırdır Bafra’nın yasayan Geleneği olan ve Ramazan ayının 14’nü 15’ine bağlayan gece düzenlenen ‘’Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri’’ İstanbul Kadıköy Bahariye caddesinde coşkulu bir şekilde kutlandı.
Haydi Bafralılar, fenerlerimizle geleneksel Sele Sepet Top Kandilimizi Kadıköy’de yaşatalım çağrısıyla hareket eden Bafralılar, Kadıköy’de nostalji bir gece yaşattılar.
Kadıköy Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği(BAFDER)’in düzenlediği program öncesinde dernek binasında iftar yapıldı. İftar’dan sonra ise dernekte toplanan Bafralılar geniş bir katılımla, Bando takımı eşliğinde sele sepet top kandil fenerleri ile 600 yıllık Bafra geleneğini Kadıköy Bahariye caddesinde yaşattılar.
İstanbul Kadıköy Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği(BAFDER) Onursal Başkanı Bülent Arslan , İstanbul Kadıköy Bafralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği(BAFDER) Başkanı Tolgahan Acar ve yönetimi tarafından düzenlenen 600 Yıllık sele-sepet şenlikleri Kadıköy Bahariye caddesinde kalabalık bir şekilde kutlandı.
Çocuklar ve büyükler ellerinde yakılan fenerlerle birlikte sele sepet, top kandil manisi olan;
“Aç kapıyı ben geldim,
Ayda yılda bir kere, kapınıza hoş geldim” diyerek kendilerini izleyen İstanbullulara hoşca vakit geçirttiler.
Bafder’in Onursal Başkanı Bülent Arslan yaptığı açıklamada;
“Ramazan ayının 14’ ünü 15’ ine bağlayan gece 6 asırdır Bafra’da sele sepet top kandil olarak kutlanmaktadır. Bu özellik Bafra’nın tanınması adına çok önemli bir kültür unsurudur. Bizde istanbul’da yaşayan Bafralılar olarak geleniğimizi sürdürmek ve Bafra’mızın kültürel etkinliklerini tanıtmak adına Kadıköy Harbiye’de Selepet Şenliği düzenledik. Çocuklarımızın ellerine fenerleri vererek birlik beraberliği,dayanışmayı daha da güçlendirme adına İstanbul’da yaşayan Bafralı hemşerilerimizle bir araya geldik.’’dedi.
İstanbul Kadıköy (BAFDER) Başkanı Tolgahan Acar ise,’’ Bafra’da 6 asırdır Ramazan ayının 14’nü 15’ine bağlayan gece düzenlenen ‘’Sele Sepet Top Kandil Şenliklerini’’ İstanbul Kadıköy Bahariye caddesine taşıyarak coşkulu bir şekilde kutlamanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız. Haydi Bafralılar, fenerlerimizle geleneksel Sele Sepet Top Kandilimizi İstanbul Kadıköy’de yaşatıyoruz” mesajıyla hareket eden Bafralılar Kadıköy’de nostaljik bir gece yaşattılar. Haydi Bafralılar, fenerlerimizle geleneksel Sele Sepet Top Kandilimizi İstanbul Kadıköy’de yakıyoruz, yaşatıyoruz mesajıyla hareket ederek Kadıköy’de Harbiye’de nostalji bir gece yaşadık. İlk olarak dernek binamızda iftarımızı yaptık. Ondan sonra ise toplanarak Harbiye’de fenerlerimizle yürüdük. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunmak isteriz.
Bizler BAFDER olarak Çocukluğumuzda yaşadığımız eğlenceyi, çocuklarımıza da göstermek için bu etkinliği yaptık. Önceden çocukluğumuzda geziyorduk, sonra çocuklarımızı gezdirdik. Biz büyüdük. Büyüklerimizin sayesinde çocukluğumuza döndük. Çok mutluyuz. Bafra’mıza özgü bir kutlama bu. Bunu devam ettireceğiz.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Ayrıca kortej yürüyüşünde çocuklara ve vatandaşlara şeker dağıtımı yapıldı.
Program Kadıköy’ün simgesi boğanın önünde dağıtılan meşhur Bafra Dondurması ve anı fotolarının çekilmesinin ardından program son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz