BAFRA BELEDİYESİ ATA MİRASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Bafra Belediyesi’nin desteği ile daha önce ekimi ve dağıtımı gerçekleştirilen Ata Tohumu Karakılçık Buğdayınınhasadı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bafra Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törene Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Sürmeli Mahalle Muhtarı Mustafa Deniz, Sürmeli Mahallesi Derneği Başkanı Aşire Yılmaz, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Ceyhan Düzgün ve çiftçiler katıldı.

“Bölgemizde genel bir tohum takasını da planlayarak gerçekleştireceğiz.”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç törende gerçekleştirdiği konuşmada, “Karakılçık Buğdayı, Atalarımızdan kalan yerli ve milli buğdayımızdır. Esmer, sert ve daha zor öğütülen; fakat besin değerleri oldukça yüksek olan Karakılçık Buğdayı atalık bir buğday cinsidir. Karakılçık buğdayı gluten içeriği bakımından diğer buğdaylara göre daha az gluten içermektedir. Karakılçık lezzet bakımından da öne çıkmaktadır ve daha besleyicidir. Sadece genetik sağlamlık değil, vitamin-mineral içeriği, lezzet ve aroma da karakılçık buğdayını öne çıkaran özelliklerdir. Bafra Belediyesi olarak hedefimiz Ata mirası Karakılçık Buğdayımızın ekimini çoğaltmak. Bölgemizde genel bir tohum takasını da planlayarak gerçekleştireceğiz” dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise “Anadolu medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Karakılçık buğdayı adını başaklarındaki karakılçıklarından almış, atalarımızdan kalan bir yerli ve milli buğdayımızdır. Bu değerdeki buğdayımızın Belediyemiz öncülüğünde ilçemizde yer alıyor olmasınınmemnuniyeti ve mutluluğu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Törenin ardından Sürmeli Mahallesinde girişimci çiftçilerden biri olan Zehra Yargıç’ın tarlasında hasat gerçekleştirildi.

Bafra Belediyesi’nin öncülüğü ve desteği ile Dedeli Tarım Lisesi’nde 8 dönüme uygulamalı olarak ekimini gerçekleştirilen Ata mirası Karakılçık buğdayı bu yıl 7 çiftçiye dağıtıldı.

Bunları da sevebilirsiniz