BAFRA ESNAFI VE ÜYELERİMİZ İÇİN BANKALARA ÇAĞRI

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını hayatımızı ciddi bir şekilde etkilemiştir. Devletimizin aldığı tedbirleri uygulamak hem kendi sağlığımız hem de çevremizdeki insanların sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Bizler Türkiye İş İnsanları Konfederasyonuna ve Karadeniz Genç İş İnsanları Federasyonu’na bağlı Bafra Genç İş İnsanları Derneği olarak sağlık tedbirlerine uymak için elimizden geleni yapıyoruz, bu süreçte sosyal yardımlaşmaların içerisinde bulunmaya gayret ediyoruz. El birliğiyle bu süreci aşacağımıza inanıyoruz.

Tüm bunlara dikkat ederken işletmelerimizin sağlığını da düşünmek zorundayız. Devletimizin açıkladığı ekonomik tedbirler nisan ayı itibariyle hayata geçmeye başladı. Mart ayında alınan kararlar ile birçok üyemizin iş yeri kapandı, açık olanlarda da büyük bir ciro kaybı yaşandı. İstihdamı azaltmamak ve işletmelerini kapatmamak için verilen mücadeleye henüz finans desteği sağlanmamıştır.

Herkesin kendi derdine düştüğü bu günlerde devletimizin açıkladığı KGF destekli düşük faizli kredi paketi acil bir şekilde kullandırılmalıdır. Özel bankaların da bu sürecin içerisine dahil edilerek parasal genişlemenin sağlanması gerekmektedir. İstikrar kalkanı paketi açıklandığından bugüne geçen 20 günlük süreçte henüz reel sektöre nakit akışı sağlanmamıştır. Bankalarla yaptığımız görüşmelerde KGF sisteminin çalışmadığı ve uygun limitlerin firmalara tanımlanmadığı bankalarca belirtilmiştir.

Bu hususta Sn. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı istikrar kalkanı paketinin en önemli unsuru olan kredi desteğinin henüz bankalar ve KGF tarafından uygulanmadığının bilinmesini ve gereken adımların atılmasını dernek üyelerimiz ve Bafra Esnafı adına talep etmekteyiz.

Burak ÖZTURAN
Bafra Genç İş İnsanları Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Bunları da sevebilirsiniz