BAFRA SORUNSUZ YARINLARA HAZIRLANIYOR

Bafra’da son yılların en büyük alt yapı çalışması gerçekleştiriliyor. Bafra Belediyesi desteği ile Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sonuçlandığında ilçede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ile ilgili kronikleşmiş sorunlar tarihe karışmış olacak.

SONA YAKLAŞILDI

2022 Yılının Temmuz ayında başlanan çalışmalarda bu güne kadar içme suyu hattının % 82’si, Kanalizasyon hattının % 95’i Yağmur suyu hattında %70’i tamamlandı.

Eş zamanlı yürütülen ve her biri ilçe için hayati önem ve değer taşıyan çalışmalarda günümüz itibariyle 94.116 m. içme suyu hattı döşendi. Yatırım kapsamında Bafra aynı zamanda asbest boru sorunundan da kurtuluyor. 115 km. asbest boru hattı değişiyor.

3 ÖNEMLİ YATIRIMDA EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

Bafra’yı sorunsuz yarınlara hazırlamak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Gerek bütçe ve gerekse içerik olarak ilçemizde son yılların en büyük alt yapı yatırımı gerçekleştiriliyor. Eş zamanlı yürütülen çalışmalarda her biri kendi özelinde uzun yıllar sorun teşkil etmiş içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında çalışmalar gerçekleştiriliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda bu güne kadar 94.116 m. içme suyu, 7315 m. Kanalizasyon ve 102.228 m. yağmur suyu hattı döşendi. Bafra Belediyesi olarak bizler de projenin her aşamasında desteğimizi sağlıyoruz” dedi.

İÇME SUYUNDA ÖZLEM SONA ERİYOR

Bafra’ya dev bir yatırımın için artık gün saydığını belirten Başkan Kılıç, “Belediyelerde toprak altına yapılan yatırımın her zaman risk  taşıdığının farkındaydık. Lakin yağmur yağdığında su baskını endişesi yaşamayan, kaliteli su içmek en tabi hakkı olan ve kanaliazsyon noktasında modern şehir çizgisini yaşamak için bu yatırımın gerçekleşmesi gerekiyordu. Bizlere nasip oldu şükrüler olsun. Bafra’da şu an 300-800 mm şebeke boruları, yerini en küçüğü 1000 mm en büyüğü ise 2000 mm büzlere bırakıyor. 40-50 yıl önce yapılmış 115 km asbest boru hattı değişiyor. Kısaca oldukça büyük bir proje hayata geçmek üzere. Üç aşamalı projenin sadece içme suyu hattının % 82’si tamamlandı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 15 mahallemiz, 2024’ün ilk aylarında ise tüm merkez mahallemiz özlemini duyduğu kaliteli suya kavuşmuş olacak. Sadece içme suyu aşaması bile ilçe için hayati değerde ve Bafra bu yatırımın farkında” şeklinde konuştu.

SASKİ’YE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLİYOR

Başkan Kılıç, “SASKİ tarafından yürütülen devasa yatırımın Bafra’mıza gelmesinde oldukça fazla fedakarlıkta bulunduk. Protokol imzaladık. Sorumluluğumuz dahilinde olmamasına rağmen kum, çakıl, hafriyat desteği sağlıyoruz. Kazılan yolların asfaltını, yamasını  biz yapıyoruz. Biz şu an SASKİ’ye günde 200 ton yani yaklaşık 30 bin liralık kum veriyoruz. Aynı desteği çakıl, ekskavatör noktasında da sağlıyoruz. Biliyoruz ki böyle bir fırsat her zaman bulamayız. Kronikleşmiş sorunlarından kurtulması için Bafra’nın kaybedecek tek bir günü yok. Demir tavında dövülür.” ifadelerini kullandı.

SABRIN SONU SELAMET

Bu kapsamda bir projenin günlük hayatı olumsuz yönde etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Temmuz 2022 tarihinden bu güne kadar yürütülen çalışma güzergahlarında bulunan mahalle sakinlerimizin, esnaflarımızın, araç sahiplerinin sorun yaşadıklarının farkındayız. Onlar da yatırımın içeriğinin bilincinde olduğu için büyük bir hoşgörü içerisindeler. Bizler çalışma yapılan noktalarda günlük hayatın bir an önce normale dönmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ben kadirşinas halkımızın gösterdiği anlayış ve verdikleri destekten dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biraz daha sabredelim. Bu sabrın sonu selamet olacak Allah’ın izniyle. Sonucunda alt yapı sorunu olmayan bir şehirde yaşamanın mutluluğunu hepimiz yaşayacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Alt yapı çalışmalarında bu güne kadar ayrıca: 15 464  m. içme suyu abone bağlantısı, 2683 adet içme suyu abone işlemi, 14 adet kanalizasyon evsel bağlantısı,1300 m. kanalizasyon evsel bağlantı hattı, 288 adet yağmur suyu ızgarası ve 1286 metre yağmur suyu ızgara bağlantısı yapıldı.

Bunları da sevebilirsiniz