BAFRA’DA MANEVİYAT DOLU GECE

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Bafra Belediyesi ve Güzel Sanat Genel Müdürlüğü işbirliği ile maneviyat dolu bir program düzenlendi.

Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezinde Mevlana’nın 749.Vuslat yıl dönümü dolayısı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Bafra Belediyesinin hazırlamış olduğu Tasavvuf Müziği Konseri, Hüzzam Mevlevi Ayin-i Şerif ve Sema Töreni programı ilgiyle takip edildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal gerçekeltirilen çalışmalar katılımcılara hakkında bilgi verdi.

İpekdal’ın konuşmasında  Mevlana’nın hayatındanda kesitler yer aldı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Bafra Belediyesinin hazırlamış olduğu Tasavvuf Müziği Konseri, Hüzzam Mevlevi Ayin-i Şerif ve Sema Töreninde emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra ise Kültür ve Turizm Bakanlığı korosu Tasavvuf Müziği Konseri, Hüzzam Mevlevi Ayin-i Şerif ve Sema Töreninin gösterisi büyük alkış ve takdir topladı.

Programa ayrıca Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunları da sevebilirsiniz