BAŞKAN HAMİT KILIÇ’IN 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna getirecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Diğer önemli görevimiz ise, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır.

Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur.

Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkânı sağlamak yerel yönetim olarak da bizim önceliklerimiz arasında.

Devletimizin, kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve gönüllü vatandaşlarımızın iş birliğiyle engellilerimizin temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanabilmelerine, yaşam standartlarının yükseltilmesine ve sosyal yaşama katılabilmelerine imkân sağlanması konusunda pek çok çalışma yapılmış ve önemli ilerlemeler sağlanmıştır. Toplumsal duyarlılığımızın güçlendiği ölçüde engellilerimizin yaşam koşullarını daha da iyileştirebiliriz.

Bafra Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yanındayız ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik toplumsal duyarlılığı güçlendirmesini diliyor, engellilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum.

 

Bunları da sevebilirsiniz