BAŞKAN İBRAHİM SADIK EDİS: ‘TOPLUMSAL YAŞANTIMIZDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ VARDIR’

 

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun sesi tüm Gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, görevi başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum” dedi.
Bağımsız ve özgür basının, demokratik hukuk devletinin en önemli ögelerinden biri olduğunu ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,  “Bugün 10 Ocak. 212 sayılı yasanın, yani basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü. Gazetecilik mesleği, özellikle gönülden fedakârlık isteyen zor şartlar altında yapılan önemli bir meslektir. Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda, bilgilenme, aydınlanma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.
‘KAMU VİCDANININ SESİ OLMAKTADIRLAR’
Vazgeçilmez unsurlarından birisinin bağımsız basın olduğunu kaydeden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir ”şeklinde konuştu.
‘İYİ İŞLEYEN BİR MEDYA YAPISI İLE İLGİLİDİR’
Bilginin büyük önem taşıdığı günümüz dünyasında, en önemli mesleklerden biri olan gazetecilikte, doğru haber, tarafsızlık ve kalitenin öncelikli ilke edinilmesi gerektiği görüşündeyim vurgusunu yapan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık, “Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması yerel ve ulusal basınımıza güç katacaktır. Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumları ile işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısı ile ilgilidir. Medyanın güçlü olması gerek ifade özgürlüğünün temini gerekse kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından çok önemlidir. Sürekli kendini yenileyerek her zaman daha kaliteli haber sunma yönünde büyük fedakârlıklar gösteren, basın çalışanlarımızın ve emekçilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım”diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz