BAŞKAN NECATTİN DEMİRTAŞ : ‘SANATÇILARIMIZIN BİRLİKTELİĞİ BU ŞEHRİN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK KIYMETLİ’

SASAD’ın şehirdeki sanatsal faaliyetlerin artırılmasında yönünde etkisinin olumlu olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Yeni dönemde de belediye başkanı olarak hizmet etmeyi arzu ettiğini belirterek buradaki birlikteliğin, enerjinin çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Sivil Toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine hız kesmeden devam eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Sanatçılar Derneği (SASAD)  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Umutlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. SASAD derneğimizin faaliyetleri ile bir arada olmaktan ve bu dönem de sanata ve sanatçıya destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade eden  Başkan Necattin Demirtaş,” Bizim anlayışımızda halka hizmet hakka hizmettir. Sanat ve sanatçı bizim başımızın tacı. Bu anlayıştan hareketle sanatın her alanında varız. Zenginlikler şehri kadim İlkadım’ı her alanda olduğu gibi sanat alanında da öne çıkarmakta gayretliyiz, kararlıyız. Samsun turizm, sanayi, ticaret, kültür, şehri olduğu kadar sanat şehridir de. Biz de bu yolda bütün gayretimizle varız, var olacağız.” dedi.

‘HERKESE HİTAP EDECEK BİR KÜLTÜR MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ’

Diğer ilçelere baktığımızda şehrimizin en eski yerleşim alanı olan İlkadım’a yakışır bir kültür merkezin yok olduğuna vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ” Halkımızın bize bıraktığı emaneti yaklaşan yerel seçimler sonrası tekrardan devam ettirirsek İlkadım’a yepyeni bir kültür merkezi kazandırarak şehrimiz için önemli bir eksikliği gidereceğiz. Çocuklarımıza gençlerimize ve her kesime hitap edecek projemiz, içerisinde sergi salonları, kafe açık otoparkı, yeşil alanı, çocuk oyun alanları, açık hava tiyatrosu, bekleme ve dinlenme alanları olacak şekilde şehrimizin sanatsal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağlayacak.”diye konuştu.

 ‘SANATA VE SANATÇIYA DEĞER KATACAK PROJELERİ DESTEKLİYORUZ’

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Sanatçılar Derneği (SASAD)  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Umutlu” İlimizde sanatın değerlenmesi ve vatandaşlar tarafından ilgi görmesi adına çalışmalara önem veriyoruz. Yerel konserler yer vererek, sergi,şiir gecesi gibi etkinliklerle önemli sanatçıları şehrimize getirerek güzel işler yapıyoruz. Başkanımızın İlkadım’da sanatın gelişmesi adına önemli projeleri var. Verdiği destekle de bunu gösteriyor. Bizlerle yakından ilgilendiği için Belediye Başkanımız Sayın Necattin Demirtaş’a şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum. ” ifadesini kullandı.

Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz