BAŞKAN VAR: HAKLI GURUR VE MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Azmin, kararlığın ve bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş “olarak kabul edilişinin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
İstiklal Marşımız milletimizin bağımsızlık azmini, vatanına duyduğu sonsuz bağlılığı ve sevgiyi, işgale ve esarete karşı büyük bir imanla karşı duruşunu en özlü şekilde anlatan, tüm milletimizin ortak ve en kutsal değerlerinden biri olduğunu aktaran Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“ Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, milletimizin tarihinden aldığı güçle gösterdiği boyun eğmeyen karakterini bu eşsiz eserinde en özlü ve veciz bir şekilde ifade etmiştir” dedi.
‘DÜNYAYA GÖSTERMESİNİ BİLMİŞTİR’
İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşından aldığı ilhamla günümüze uzanan, milletimizin kendisine yönelen her türlü tehdidi birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edeceğini tüm dünyaya haykıran, ülkemizin kurucu değerlerinin tümünü bünyesinde barındıran bir metin olduğunu işaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“ Milletimiz,  İstiklal Marşımızda büyük şairin anlattığı hasletlerini binlerce yıllık tarihinin her safhasında dünyaya göstermesini bilmiştir. Çanakkale’den Dumlupınar’a ve 15 Temmuz’a kadar vatanımızın bekasına uzanan eller İstiklal Marşımıza ilhamını veren yüce duygularla kırılmıştır. Bugün vesilesiyle vatanımızın tek bir karış toprağı için, bağımsızlığımız için, kardeşliğimiz için dünyanın dört bir yanında kanını, canını, gözyaşını döken aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Karakteriyle, yaşamıyla, fikirleri ve eserleriyle milletimize büyük bir misal oluşturan vatan şairimiz Mehmet Akif hürmetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.
‘BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ OLMUŞTUR’
Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulduğu anımsatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür. İşte bu sebeple Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı yazdıran tüm ecdadımızı ve İstiklal Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif’i sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadeleri yer aldı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz