BU MU SİZİN SPORA BAKIŞINIZ ?

Kıymetli Bafra’lılar,iki gün önce 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladık. Ama nasıl kutladık.? Pandemi bahanesiyle coşkulu kutlamayı bırakın, Atatürk’ün huzurunda her Milli Bayram’da olduğu gibi resmi tören bile yapamadık.

Kıymetli Bafra’lılar 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın içeriğindeki önemden dolayı  Bafra’nın spordaki geldiği noktaya ve tesisleşmenin durumuna bir bakalım istedik. 20 senelik genelde ve yerelde Ak Parti iktidarını yaşıyoruz. Son seçimlerden sonra ittifak olarak Bafra ve Türkiye’yi yönetiyorlar. Spora ve Futbola bakış açınıza bir bakalım dedik;

  • Profesyonel düzeyde bir takımımız var mı? Yok.
  • Geçmişte 1.Lig düzeyde Bafra’yı temsil etmiş Hentbol ve Voleybol Kulüplerimize ne olmuş? Kapılarına destek olmadığı için kilit vurulmuş.
  • Kulüplerimizin her branştaki Antrenörlerine evinize ekmek götürebiliyormusunuz diye sorulmuş mu? Hayır.
  • Halk Eğitim bünyesinde Usta Öğretici olarak görev yapan Antrenörlerimizin maaşları verilmiş mi? Sosyal güvenceleri verilmiş mi? Hayır.
  • Pandemi sürecinde Federasyon ve Belediye düzeyinde yetenekli sporcularımıza gerekli antrenman ve Antrenör desteği sağlanmış mı? Hayır.

Yukarıda saydıklarımızın hangi biri yapılmış ? Hiçbiri Sonrada Biz spora destek oluyoruz diyorlar. Futbol dahil amatör branşların hiç birine destek vermiyorlar. Bafra’yı Türkiye liginde temsil etmiş Hentbol ve Voleybol branşları destek olunmadığından kapılarına kilit vurulmuş. Futbolda Profesyonel ligde bir takımımız yok, Bölgesel Ligde bile değiliz. 2 tane kulübümüz Samsun Süper Amatör Liginde, diğer kulüplerimiz 1.ve 2. ve Altyapı Liglerinde temsil ediyorlar. Bu kulüplere en büyük desteği de Yerel Yönetimler ve siyasiler yapar. Bunu ciddi anlamda görebiliyormuyuz  Hayır.

Değerli Bafra’lılar; Her şeyden önemlisi bu kulüplerimize Fiziki altyapı sağlanıyormu acaba. Bununla ilgili İYİ Parti Teşkilatı olarak, Tapusu Bafra Belediyesine geçen eski stadın olduğu alana gittik. Daha önce mecliste ve basında gündeme getirip Suni Çim Sahanın bir tane olması ve standart ölçülerde olmayışından dolayı sakatlanmalara neden olduğunu belirttiğimiz Suni Çim Sahanın yetersizliğini bir tane daha ihtiyaç olduğunu söyledik. Ama bırakın çivi çakılmayı, yedek kulübelerinin üstleri, yanları kırılmış, tesisler bakımsız halde, eski sahanın olduğu alanda otlar büyümüş, güvenlik önlemleri yok, insanlar orada yürüyüş yapıyor etrafı açık.

Yukarıdaki Belediye Bünyesindeki Bafra Spor Tesisleri  Farklı mı? Orası daha berbat.Oraya da bir bakalım dedik.Ama ne gördük: Futbol Sahasının bırakın suni çimin değişmesini sahanın ortasına çukur açılmış, sahanın telleri sökülmüş, sahanın köşelerinde çöp yığınları var, soyunma odalarının üzerine yazı yazılmış, kale fileleri yırtılmış, yerlerde uyşturucu (Baly) kutuları var.Tesisin camları kırılmış. Her Futbol sezonu öncesi, Benim de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığım dönem dahil, Ak Parti Vekillerine, Spor Bakanlarına buranın tadilatıyla ilgili ricada bulunulmuş ama bugüne kadar çivi bile çakılmamış.Bu mu Sizin gençlere ve spora bakışınız.Bu zihniyete Bafra’da ne sporcu yetişir ne de başarı gelir.İnşallah Bafra  İYİ Parti iktidarında Tüm Branşlarda hak ettiği değeri bulacaktır.

İYİ PARTİ BAFRA İLÇE BAŞKANI

Aydoğan YILMAZ

Bunları da sevebilirsiniz