DR. EMEKLİ KURMAY ALBAY İBRAHİM YILDIRIM: ‘TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU’

Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma, yaşam destek ve sağlık faaliyetlerine yönelik yoğun çalışmalar devam ediyor.  Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bütün Türkiye tek yürek oldu”dedi.

Asrın felaketinin vurduğu illerde enkaz altlarında arama- kurtarma çalışmaları devam ederken bilançonun her geçen gün biraz daha arttığını vurgulayan Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,” 15 Şubat 2023 itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 642’ye yükseldi. 105 bin 505 depremzedenin ise enkazdan yaralı olarak kurtarıldığını, 158 bin 165 depremzedenin diğer illere tahliyesinin gerçekleştiğini AFAD açıkladı.  Büyük depremlerin ardından bölgedeki artçı sayısı ise, 3 bin 170 olarak kaydedildi ”dedi.

‘MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜRE İÇİNDE GEREKLİ MÜDAHALE YAPILMIŞTIR’
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman’da da yıkıcı etkilere sebep olan depremin ardından birtakım kişi ve kuruluşlarca Türk Silahlı Kuvvetlerinin müdahalede geç kaldığına dair açıklamalarına yanıt veren Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Üzülerek gördük. Türk Silahlı Kuvvetleri Milletin bağrından çıkmış her zaman Milletinin yanında olmuştur. Ordu Millet kavramı içinde bu kendini en iyi şekilde bulmuştur. Her türlü felaketin  ardından felaketzedelerin yanında olan Türk Silahlı Kuvvetleri. Şüphesiz bu felakette de en kısa sürede felaket bölgelerine yardıma koşmuştur. Şunu unutmamak gerekir ki bölgedeki birlikler de depremden etkilenmiştir. Bu birliklerin toparlanması dışarıdaki birliklerin deprem bölgelerine intikali biraz zaman almıştır ama mümkün olan en kısa süre içinde gerekli müdahale yapılmıştır. Bu bağlamda Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhinde beyanda bulunanları kınıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün Kara Hava Deniz unsurlarıyla bölgede Milletinin emrinde çalışmalarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri 25 Bin 67 Personeli 104 muhtelif hava aracı yeterli deniz kuvvetlerine ait gemi ile fiilen deprem bölgesinde görev yapıyor ”diye konuştu.

‘AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI BAKAN HÜLÜSİ AKAR’A TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Devletin tüm imkanları, kurum ve kuruluşlarıyla milletinin emrinde olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, yaptığı açıklamayı değerlendiren Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,“ Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren devlet seferber olmuştur. Edirne’den Van’a, Sinop’tan Mersin’e kadar tüm asker ve sivillerin deprem bölgesi için harekete geçtiğini, herkesin daha fazla ne yapabileceğinin gayretinde olduğunu bazı akademisyenlerin yaşanan “asrın felaketini”, “dünyanın ikiye ayrıldığı deprem” olarak nitelendirdiği yaşananları “çok derin bir yara” olarak değerlendi. Olumsuz hava şartlarının helikopter uçuşuna müsaade etmemesi, Hatay Havalimanının depremden zarar görerek kullanılmaz duruma gelmesi çalışmaları zorlaştırdı. Buna rağmen ilk andan itibaren enkaz altında kalan kardeşlerimizi bir an önce hayata kavuşturabilmek ve yaraları sarabilmek için herkes zamana karşı büyük bir gayret gösterdi. Bugün Hatay Havalimanının da hizmete açılması ile bölgeye hava yoluyla yardım ulaştırılması daha da kolaylaşmıştır ”ifadesini kullanan Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a yapmış olduğu bu güzel konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.

‘DEVLET-MİLLET BİR VE BERABER OLARAK BU GÜNLERİ AŞACAĞIZ’
Devletin büyük bir özveri ile çalıştığını dile getiren Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “ Bugün birlik ve beraberlik zamanı. Devlet-millet bir ve beraber olarak bu günleri aşacağız. Bugüne kadar 85 milyon tek yumruk, tek yürek olarak çok mücadeleler verdik, bugünlere geldik. İnşallah burada da devlet ve millet tek yumruk, tek yürek olarak bu deprem felaketi ile olan mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu yaraları hep birlikte saracağız. Türk Ordusu her zaman Milletinin Emrinde ve Hizmetindedir ”açılamasını yaptı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz