Erhan USTA: ” Tüm Öğretmenler İlkyardım Bilmeli”

Samsun Milletvekili Erhan USTA, okulların diğer işyerlerinden farklı ele alınması gerektiğini, personelin %5’i ila 10’unun ilkyardım sertifikalı olması koşulunun okullar için son derece yetersiz bir şart olduğunu, bütün öğretmenlerin ilkyardım sertifikalı olması gerektiğini söyledi. İşte Usta’nın yaptığı açıklama:

TÜM ÖĞRETMENLER İLKYARDIM BİLMELİ

Ne yazık ki, ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu, çok acı bir şekilde tecrübe ediyoruz. Kamu-özel fark etmeksizin işyerlerinde personelin %5’i ile 10’unun ilkyardım sertifikalı olması, okullarımız için son derece yetersiz bir koşuldur. Bütün öğretmenlerimiz sertifika almalı. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Sayın bakanlar Ziya Selçuk ve Dr. Fahrettin Koca’dan milletimiz adına rica ediyorum. Çocuklarımıza eğitim veren bütün öğretmenlerimize, hatta okullarımızdaki bütün personele acilen ilkyardım eğitimi vermeliyiz.

SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKA ÜCRETİ TALEP ETMEMELİ

Öğretmenlerimizin ilkyardım sertifika sınavları için Sağlık Bakanlığı ücret almamalı. Okullarımızdaki su depolarından alınan numuneler ücretsiz bir şekilde düzenli olarak tahlil edilmeli. Öğretmenlerimiz belirli aralıklarla fiziksel ve ruhsal sağlık kontrolünden geçmeli.

LÜKS DEĞİL GEREKLİLİK

Bu talepler, bir lüks değil; geleceğimiz olan çocuklarımız için bir zorunluluktur. Güçlü Türkiye’nin yolu, sağlıklı ve eğitimli çocuklarımızdan ve gençlerimizden geçmektedir.

Bunları da sevebilirsiniz