GENÇLERİN GÖNLÜ BAFRA İÇİN ÇARPIYOR

Bafra Genç İş Adamları Derneğinde bir araya gelen gençler, Bafra’nın daha güzel, daha modern, daha yaşanılabilir bir şehir olabilmesi için sorumluluk alıyorlar.

Bu konuda neler yapabileceklerinin istişarelerini yaparak Bafra’nın gelişmesine artık değer katmak için gayret  gösteriyorlar.

BAFGİAD dönem başkanı Burak Özturan’la bu konuları konuştuk:

Gönül Köprüsü: Sayın Burak Özturan, bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Burak Özturan: 1986 yılında Bafra’da doğdum. Çok eski yıllardan beri ticaretle uğraşan bir ailenin oğluyum. Bu sebepten dolayı iş disiplini ve ticari ahlak konuları hem iş yerlerimizde hem de evimizde en önemli konularımız olurdu. Çocukluğumdan bu yana özendiğim ve severek takip ettiğim babamın ticaret ile uğraşı bende ticaret yapma sevgisini daha çok uyandırdı. Bafra Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Fatih Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirip aile işletmemizi devraldım. Hazır bayan giyim sektöründe ülkenin önemli markalarının Bafra tek bayisi olarak katlı mağazacılık alanında faaliyet göstermekteyiz. Aynı zamanda da müteahhitlik ile uğraşmaktayım. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

Gönül Köprüsü: BAFGİAD’ın kuruluş amacı nedir?

Burak Özturan: Kısa adı Bafra GİAD olan Bafra genç iş insanları derneği girişimci ruhu harekete geçirme amacıyla, ilçemizin, ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm alanlarında yeni dinamikler, yeni oluşumlar ve yeni katma değerler kazandırmak amacıyla 25 Mart 2011 de kurulmuştur.  Kurucu başkanlığı ve ikinci dönem başkanlığını Yavuz Selim Muratoğlu’nun yaptığı üçüncü dönem başkanlığının da Alper Güngör’ün yaptığı görevi dördüncü dönem yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte 29.02.2020 tarihinde güncel, ekonomik, sosyal, politik, eğitim, kültür,  turizm ve tarım konularında genç bakışı oluşturmak, Bafra’mızı ve bölgemizi her alanda ileriye taşımak için devraldık.

Gönül Köprüsü: Üyelerinizde aradığınız şartlar nelerdir?

Burak Özturan: Bafra genç iş insanları derneğinin her bir üyesi işinde ve toplumsal olaylarda olgunluğa erişmiş, yaşadığı çevrede iş ahlakı ve disiplinli çalışmalarıyla kendilerini ispat etmiş bireylerdir. Her bir üyemiz haftanın ilk iş günü akşamı dernek ofisimizde toplanarak ilçemiz ve bölgemizde medeni ve refah içinde yaşama dair eksikleri konuşup çözüm arayarak gerek işlerimizden gerek ailelerimizden fedakarlık edip derneğimiz için mesai harcayan gönüllü insanlardır. Bafra Genç İnsanları Derneğinin üyesi olan her arkadaşım toplum bilinci içinde; örnek işadamı vasfına sahip, kendisine ve çevresine ışık tutan bir rehberdir. Buradan yola çıkarak, bizler mensubu olduğumuz kentimize ve bölgemizde, gördüğümüz aksaklıkları yetkililerle paylaşarak çözüm aramak ve geliştirilebilir projelere katkı vermek suretiyle, gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak için bu güzide derneği kurduk. Bizlere düşen görev; bölgemiz iş dünyasına faydalı olabilmek, devletimizin yetkili organlarıyla ve diğer sivil toplum örgütleriyle iş birlikteliği yaratmak, doğabilecek aksaklıklara tedbir aldırarak ve değerlerimize sahip çıkarak umutların tükendiği noktada moral motivasyonu artırarak güç yaratmaktır. Bundan sonra da hepimizin gururla üyesi olduğu Bafra Genç İş İnsanları Derneği gücünü büyütecek ve yarınlara umut olma geleneğini sürdürecektir.

 

Gönül Köprüsü: Bafra için neler yapıyorsunuz?

Burak Özturan: Bafra’nın daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için biliyoruz ki her şeyden önce kendimizi ve şehrimizde yaşayan insanların kafa yapısını değiştirmemiz gerek. Maalesef birçok kötü olayla anılmış Bafra’mızı yani ülkemizin en büyük ovalarından birine sahip olan, ülkemizde birçok ilden yüz ölçümü ve nüfus olarak büyük olan Bafra’mızı kişisel ve toplumsal geliştirerek  ilk adımı atabileceğimize inandık. Bu fikirden yola çıkarak birçok okulda mesleki kariyer günleri düzenledik, Bafra’da doğmuş farklı şehirlerde büyük işler başarmış Bafralı iş adamlarını özel gecelerde bir araya getirdik, Polonya ve Bosna Hersek’e yurtdışı gezileri düzenledik, Bafra çiftçisine ve yerel üreticiye katkı sağlayıp yerel lezzetlerimizi online olarak tüm dünyaya satabilmek için ‘www.bafrayoresellezzetler.com’ satış sitesini kurduk,  Bafra sempozyumunun düzenlenmesine katkıda bulunduk, üniversite sanayi işbirliği konseyi toplantısı düzenledik, eczacılık fakültesinin Bafra’ya kazandırılması için kampanya başlattık, köy okullarında öğretim gören küçük kardeşlerimiz için tiyatro gösterimi düzenledik, istişare toplantılarında Bafra’da iş veren başarılı örnek olabilecek Bafralı iş adamlarını ağırladık ve daha saymakla bitmeyecek birçok faaliyette bulunduk. Yaptığımız faaliyetlerimizi sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizden takip edebiliriniz.

Gönül Köprüsü: Bafra için nasıl bir hayal kuruyorsunuz?

Burak Özturan: Bafra’nın daha yaşanılabilir ve daha modern bir şehir olması hayali insanların maddi yönden güçlenmeleriyle de doğru orantılıdır. Bafra Organize Sanayi Bölgesi bizler için büyük bir fırsattır. Şuan 1300 kişiye istihdam sağlanıyor Medikal İhtisas ile Sera OSB’nin hayata geçmesiyle  ve  yeni fabrikaların açılmasıyla istihdam artacaktır. İşsizlik sorununun ortadan kalkması Bafra’yı daha yaşanabilir bir hale getirecektir. Biz Bafra genç iş insanları derneği olarak 75 üyemiz ile işyerlerimizde yaklaşık 2500 kişi istihdam etmekteyiz.

Gönül Köprüsü: Bafralı genç arkadaşlarınıza bir mesajınız var mı?

Burak Özturan: Buradan genç arkadaşlarıma şöyle bir mesaj vermek istiyorum. Kendinize mutlaka hedefler koyun ve plan yapın. Trendleri takip edin, üretken olun, daha fazla deneyin ve yeni şeyler öğrenmekten vazgeçmeyin en önemlisi de iş beğenmemezlik yapmayın.  Hedefi olmayan ve hayatını plana koymayan birisinin kendisine ve topluma hiçbir faydası olmaz. Her yapacağımız işte hep başarılı olamayız, başarısızlıklarınızdan da ders çıkartın.

Gönül Köprüsü: Son olarak neler demek istersiniz?

Burak Özturan: Derneğimizin en önemli projelerinden biri de Bafra Tarım Teknoparkı projesidir. Ülkemizde sayıca az bulunan tarım teknoparklar  tarladan rafa ürün yolculuğunun her aşamasının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. Tarımsal Teknoparkın içerisinde idari merkez, ekim alanları, hizmet destek birimleri, ar-ge laboratuvarları, ürün işleme birimleri, ambalajlama, depolama ve lojistik destek birimleri bulunuyor. Bu hizmeti ilçemize kazandırdığımızda ürünlerimizi daha kaliteli yetiştireceğiz ve alıcıya ulaşıncaya kadar her türlü bilimsel çalışma ve destek sağlanmış olacak. Yapılacak olan ar-ge çalışmaları ile ovamızda yetişen ürünler çok daha talep gören ürünlere dönüşecek. Ürünlerin bekletilmesi söz konusu olduğunda ise depolama yapılabilecek. Ürünlerimizin daha kaliteli bir sunumu için ambalajlama yapılacak. Dolayısıyla Tarımsal Teknoparkın birimlerinin devreye girmesiyle birlikte ürünlerimiz markalaşacak. Bafra tarımı ileri seviyede bir aşama kaydedecektir. Bafra, tarım alanında üniversite ile işbirliği içerisinde yapacağı inovasyonlarla şehir kalkınmasını 20 yıl ileriye atabilecek güce sahiptir. Bu gücün farkına varılmalı ve herkes elini taşın altına koymalıdır.

Gönül Köprüsü: Gurbette yaşayan orada iş kurmuş ama yüreğinin yarısı Bafra’da olan Bafra’dan asla kopamayan gurbetçi genç kardeşlerinize mesaj göndermek ister misiniz?

Burak Özturan: Gurbette yaşayan orada iş kurmuş ama yüreğinin yarısı Bafra’da olan asla kopamayan gurbetçi genç kardeşlerimiz maddi olgunluğa eriştiklerinde yatırımlarını memleketlerine yaparlarsa şehrimizin kalkınmasına fayda sağlamış olurlar. Farklı kültürleri farklı tecrübeleri deneyimleme şansı elde etmiş vatan sevdalısı gurbetçilerimiz unutmasınlar ki onların da Bafra’ya katacakları çok şey var.

Bunları da sevebilirsiniz