GÖRÜLEN MERCEK BULUTU VATANDAŞLARI HEYECANLANDIRDI

Van’ın Gürpınar, Edremit ve Gevaş ilçelerinden görülen ve yaklaşık 45 dakika bozulmadan kalan mercek bulutu görenlerin ilgisini çekerken, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, mercek bulutları, engebelerden kaynaklanan rüzgar dalgalanmalarının bir sonucu olarak oluşuyor ve engebenin kuytu tarafında aşağı doğru hareketli türbülansın olduğunu gösteriyor. Orografik bir olayın sonucu olan ve UFO’ya benzeyen bulutun, fön rüzgarlarının bulunduğu her türlü coğrafi alanda görülme ihtimali yüksek

BİRÇOK İLÇEDEN DE NET BİR ŞEKİLDE İZLENDİ
Geçtiğimiz Ocak ayında Bursa’da görülen ve halk tarafından büyük ilgi çeken Mercek Bulutları, bugün de Niğde ve Van’da görüldü. Niğde Altunhisar ilçesinde gökyüzüne bakan vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, birçok vatandaş gördükleri manzarayı fotoğraflayarak kaydetti. Mercek bulutları, şehirdeki birçok ilçeden de net bir şekilde izlendi. Van’da ise Gürpınar, Edremit ve Gevaş ilçelerinden görülen ve yaklaşık 45 dakika bozulmadan kalan mercek bulutu görenlerin ilgisini çekerken, eline cep telefonunu alan vatandaşlar bu anları kaydetti. Sosyal medyadan da paylaşılan görüntüye yapılan yorumların çoğunda depremin habercisi olarak yorumlandı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz