Havza Organize Sanayi de 10 Fabrikanın Temeli Atıldı

 

Havza Organize Sanayi Bölgesinde Fabrikalar yükselmeye başladı.
Bu gün 10 fabrikanın temeli Atıldı.
Temel Atma Törenine Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Musta Demir,Ladik Belediye Baskanı Nurhan Yapicı Özel,Havza Belediye Baskanı Sebahattin Özdemir,Kavak Belediye Baskani İbrahim Saricaoğlu ve protokol ile bir likte çok sayida vatandas katildi.
Samsun Valisi Zülküf Dağlı temel atma töreninde bir konuşma yaptı.
Dağlı şöyle dedi;
” 960 dönüm üzerinde 43 adet sanayi parseli bulunan Havza Organize Sanayi Bölgesine tüm altyapı tesislerinin tamamlanmış olması ve konumu nedeniyle yatırımcılarımız tarafından yoğun talep gösteriliyor. Tahsisi yapılan 29 parselden 5’inde üretime geçildi, 5’inde inşaatın devam ediyor, 9’unda proje çalışmalarının devam ediyor ve 10’unun da bugün toplu olarak temelini atıyoruz.
Bugün itibarıyla üretimde olan firmalarda 220 kişinin istihdam edilmektedir.Ancak Havza OSB’nin genişleme alanı hariç 960 dönümlük arazisi üzerindeki parsellerinin tamamıyla faaliyete geçmesi durumunda 3.500’ün üzerinde kişiye istihdam sağlaması hedeflenmektedir.

Önümüzdeki yıllarda oluşacak taleplerin de karşılanabilmesi için OSB’nin bitişiğindeki arazinin de bölgeye kazandırılması amacıyla gerekli çalışmaların Valiliğimiz koordinesinde Havza Belediyesi ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatıldığını ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza gerekli başvuruların yapıldığını da belirtmek isterim… Havza OSB’miz KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz veya kâr payı desteği gibi birçok avantajın bulunduğu 5. Bölge avantajlarından yararlanmaktadır. Havza OSB ayrıca, Samsun İl Merkezine 35-40 dakika mesafede olmasının yanı sıra kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına da yakın olması nedeniyle yatırımcılarımıza çok önemli yararlar sağlamaktadır.”

Elektrik, su, yağmur hattı, telekom hattı ve kanalizasyon alt yapısı tamamlanan ve pis su arıtma tesisi de mevcut olan OSB’nin enerji nakil hattının da Ladik Trafo Merkezinden çekildiğini ve dağıtım lisansının mevcut olduğunu, bundan dolayı da firmaların elektriği daha uygun fiyatla kullandığını belirten Vali Dağlı, tüm bu avantajlarıyla Havza Organize Sanayi Bölgesinin sadece bölgesel kalkınma olarak değil ülkemizin kalkınması yolunda da önemli adımların atıldığı bir sanayi bölgesi olacağını ifade ederek, Havza OSB’ye yapılan her yatırım üretim, istihdam, ihracat ve büyümeyi artıracaktır.” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz