HAYATTA YARGISIZ OLMAK

Tarafsız olmak, yargılamamak ve zihni aşmak demektir. .

İnsanlar dünyevi hayatta sürekli yargılamak zorundadır. Çünkü bu zihnin fonksiyonudur. İnsan kendini veya bir şeyleri yargılarken bulur bu insanı  doğasında var. Kişi bir şeyi olduğu gibi görmez zihnin algıladığı veya eskiden çağrışım yapan olguları devreye sokarak bakar. Bu da bir yargı oluşturmaya neden olur.

Aslında baktığımız şeylere sadece geçmişten ve gelecekten özgür olarak baksak, anda kalsak, yargısız yaşama adım atsak hayatımız ve iletişimimiz çok sağlıklı olacak. Bir duruma, bir kişiye bu kesin böyledir demek kadar saçma bir cümle yok bu bize önyargı nın sinyallerini veriyor, geçmişten gelen bir sesten başka birşey olmadığını anlamamız olanak sunuyor. İnsan yeniliklere açık olup geçmişi, geleceği bir kenara bırakıp anda kalıp o durumun içine girip gerçeği yaşadığında işte bu dediği durum en gerçek andır. Gerisi geçmişin dayatması ve izidir.

Bu durum da olmak için An da  olma sanatını bilmek gerekir bu sanatı bize Orijinal Yoga Sistemi öğretiyor tam konsantrasyon la bunun üstesinden gelebiliriz. Önyargılar insanın hayatı dolu dolu yaşamasına engel olan yabancı maddelerdir bu durum insanın   çok şey kaçırmasın sağlar.

YARGISIZ  BİR YAŞAMA ADIM ATMANIZ DİLEĞİMLE…

Bunları da sevebilirsiniz