İLKADIM’DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR

TÜM BİRİMLER OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEYAKKUZDA

Soğuk hava ve kar yağışı İlkadım ilçesinde etkisini arttırırken, İlkadım  Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle yol temizleme, tuzlama ve kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İlkadım Belediyesi kar yağışı öncesi harekete geçerek kış şartlarında vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için tüm hazırlıkları kısa sürede tamamladı. Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Zabıta Müdürlükleri’nin olumsuz hava koşullarına karşı koordineli olarak yürüttükleri çalışmalar kapsamında 50’nin üzerinde personel görev alıyor. Karla mücadele timleri, ana arterler ve ara yollarda kar ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması ve temizlik çalışmaları yaparken Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de olası ağaç devrilme ya da kırılmalarında müdahale için hazır bulunuyor.

“18 Araç 50 personel 7/24 sahada”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın  da karla mücadele ekiplerinin gece boyunca devam eden zorlu mücadelesine takip ederek onları yalnız bırakmadı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte gece geç saatlerinden sabahın ilk saatlerine kadar temizleme çalışması gerçekleştiren İlkadım Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4 kepçe,4 Case,1 Grayder,4 Tuzlama aracı ve 50 personelle vardiyalı sistemle mesai gözetmeksizin yaşanabilecek mağduriyetlere fırsat vermemek adına büyük bir özveriyle sabaha kadar kar küreme ve tuzlama çalışmalarını ilçenin bir çok noktasında devam ettirdi. Temizlik İşleri ekipleri ise 6 tanker ile ulaşım ağındaki don ve buzlanmaya karşı özel solüsyonlu su ile ana arterlerdeki yolları açık tuttu.

“Yıkılan ağaçlara park bahçeleri ekipleri anında müdahale etti”

Kar kalınlığının 40 cm geçtiği ilkadım ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle araç ve apartman girişlerinin önlerine düşen ağaç dallarını 5 kişilik mobil ekip kurarak anlık notlara yönlendiren İlkadım Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri oluşacak olumsuzlukların önüne geçti. Yapılan çalışmaları evlerinin balkonlarında izleyen mahalle sakinleri yer yer ekiplere teşekkür edip yardım etti.

“Mesai gözetmeksin çalışan 50 çalışanımız görevde”

Kar yağışının ve soğuk havanın İlkadım’da hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “Ekiplerimiz gece boyunca mücadele ettiler ve her türlü olumsuzluğa karşı hazır bulunmaya devam ediyorlar. Komşularımızın kar yağışından etkilenmemesi, herhangi bir sıkıntı yaşamaması için büyük bir gayret ve özveri ile gece gündüz kesintisiz çalışan kahramanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız her türlü taleplerini ve isteklerini 444  55 01  numaralı İletişim Merkezimiz üzerinden 24 saat esaslı olarak bizlere ulaştırabilirler. Oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı 50 çalışanımız görevlerinin başında.” dedi.

 

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

 

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

 

Bunları da sevebilirsiniz