İstanbul Samsunluları’nda lobi çalışmaları…

Samsun dışında, yaklaşık Samsun’daki kadar Samsunlunun yaşadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Samsun’da; 17’si ilçe, birisi büyükşehir olmak üzere 18 belediye başkanı seçiyoruz. 9 tane milletvekilimiz var. Samsun dışında ise sıfır çekiyoruz… İstediğimiz sonucu almak için, mutlaka etkin lobi çalışmaları yapmamız gerekiyor.
2023 Seçimleri Yaklaşıyor
En fazla hemşerimizin yaşadığı İstanbul’da, Tüik verilerine göre Samsun nüfusuna kayıtlı 428 bin hemşerimiz yaşıyor. Nüfus kaydını İstanbul’a aldıranlarla birlikte 500 bini aşmaktayız. En kalabalık 6. Hemşeri gurubuyuz. Ardı sıra; Bursa, Ankara, Tekirdağ, Kocaeli, İzmir vd. illerdeki hemşerilerimiz geliyor. Ancak maalesef hiçbirinde seçilmişlerimiz yok…
Şimdi 2023 seçimlerine yaklaşıyoruz, görünen manzara hiç ümit verici değil. İstanbul’da yüzlerce derneğimiz var, bir düzineyi geçen federasyon ve bir de konfederasyonumuz var. Eğer, bu defa da seçilmişlerimiz olmazsa, çok yazık olur. Kaybedecek zamanımız yoktur. Her şekilde etkimizi ortaya koymak zorundayız. Hiç kimse gelip bize adaylık vermez…
Muhtar, Meclis Üyesi ve M.Vekili Adayları
Köy derneği, ilçe derneği, il derneği; her ne olursa olsun, bulunduğu bölgede en azından bir muhtar, birkaç aza seçtirememişse boşa kürek çekmektedir. Her federasyon bulunduğu bölgede bir belediye başkanı, meclis üyeleri seçtirememişse boşa yer tutmaktadır. Konfederasyon; kendi bünyesinden, insanımızın her zaman ulaşabileceği birilerini milletvekili seçtirememişse; varlığı bir anlam ifade etmeyecektir.
Samsun ve Samsunlular adına bir yerlerde olanlar; artık, Samsunluların beklentilerine cevap vermek zorundadırlar. Siyasilerin de, Samsunluların beklentilerini dikkate alma mecburiyetleri vardır. Aksi halde, dikkate almayan kaybedecektir. Bunun geçmişte çok ilginç ve acı örnekleri yaşanmıştır. Samsun Sivil Toplum Kuruluşlarından, tabanın sesine kulak verilmesi ve yükselen talebin ilgili mercilere iletilmesinin sağlanması, beklenmektedir.
STK’lar Sorumluluk Almalı
İstanbul’un Büyükşehir. 39 ilçe ve 1000 kadar mahalle bazında; azalıktan muhtarlığa, meclis üyeliğinden belediye başkanlığına ve milletvekilliklerine kadar adayların çıkartılması çok çok önemlidir. Burada görev STK’lara düşmektedir. Bu iş derhal yapılması gereken bir iştir. Aksi halde zaman geçmiş olacaktır.
2023 seçimlerinde de geçmişte olduğu gibi, ah vah etmek istemiyorsak, elimizi çabuk tutmalıyız. Kimse sorumluluktan kaçmamalı. Bir ve bütün olarak, bir plan ve program dahilinde yola çıkmalıyız. Ufak tefek kırgınlıkları kenara bırakıp, her kimin ne kadar gücü var ise, onu ortaya koymalıdır. Zaman bir ve bütün olma zamanıdır.

Bunları da sevebilirsiniz