KAN KILIÇ KUR’AN-I KERİM VE TÜRK BAYRAĞINA YÖNELİK SALDIRILARI KINADI

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç çeşitli ülkelerde Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağına karşı yapılan ve sistematik şekilde sürdürülen saldırıları kınayarak “Kur’an-ı Kerim ve Bayrağımız kutsalımızdır, asla dokundurmayız” dedi.

İsveç, Danimarka ve Hollanda başta olmak Avrupa’nın birçok ülkesinde Kur’an-ı Kerim’e ve Türk Bayrağına saldırılarının devam ettiğini belirten Başkan Kılıç, “Bu saldırılar açık bir nefret suçu ve barbarlıktır. Söz konusu saldırıların gerçekleştirildiği ülke yönetimlerince “ifade özgürlüğü” kisvesine sokularak koruma altına alma gayretleri ise İslam ve Türk düşmanlığının tezahüründen başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Alçakça saldırıların Müslümanları olumsuz şekilde resmetmek için provokatif amaçlı gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Kılıç, “Hoşgörü dini olan İslamiyet’i dün olduğu gibi bugün de farklı lanse etmek için her türlü eylemin hayata geçirilmesi bilinçaltı yansıması, İslamofobidir.” değerlendirmesini yaptı.

Başkan Kılıç, “Orta çağ bağnazlığında bizleri her fırsatta barbar olmakla suçlayanlar, bu tarz eylemlerle aslında barbarlığın gereğini yapıyorlar. Yüzyıllardır İslami inancımız gereği her türlü inanca ve kutsiyete saygı duyan, hoşgörü ile yaklaşan bir toplumuz. Bizlerin asırlardır ortaya koyduğu sağduyuyu tüm Avrupa’nın da göstermesi gerekir. Savundukları çağdaşlık bunu gerektirir. Allah İslam düşmanlarına ve hainlere fırsat vermesin” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bunları da sevebilirsiniz