KAPIKAYAFEST’TE EL EMEĞİ GÖZ NURU…

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali yoğun katılım ve renkli görüntülerle devam ediyor.

Festivalde sportif faaliyetlerin yanında ilçenin kültürel mirasının yansıtıldığı workshop etkinlikleri de katılımcı ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Bafra Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen workshop etkinlikleri Kapıkayafest’in en renkli detaylarından birisi olarak dikkat çekiyor.

İçeriğinde Bafra’ya özgü geleneksel el sanatlarından Zembil Örücülüğü, Su Kabağı İşlemeciliği, Alevle Cam Sanatı, Geleneksel Türk El Sanatlarından biri olan kilim dokumacılığının da yer aldığı workshop etkinlikleri doğaseverler tarafından severek takip ediliyor.

Kızılırmak nehrinin eteklerinde doğa ile tarihin buluştuğu eşsiz güzellikteki festival alanında açılan stantlarda el emeği göz nuru ile üretilen eserler Bafra’nın ve Ülkemizin kültürel değerlerini yeni kuşaklara aktarımında etkin rol oynuyor.

Kapıkayafest’in aynı zamanda bir kültür festivali olduğunun altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Cumhuriyet teması ile vücut bulan festivalimizde Cumhuriyet değerlerine ve Anadolu kültür mirasımıza sahip çıkmak ve yaşatmak gayemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Festivalimizde bu yıl da Bafra’ya özgü geleneksel el sanatlarından Zembil Örücülüğü, Su Kabağı İşlemeciliği, Alevle Cam Sanatı, Geleneksel Türk El Sanatlarından biri olan Kilim Dokumacılığının sanatsal değerlerini açılan stantlarda ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Türkiye Yüzyılında bizi biz yapan değerlerden uzaklaşmadan kültür yelpazemizin asırlardır gelen örneklerini başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm katılımcılara yansıtıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu manada destek olan ve sürekli iş birliği içerisinde olduğumuz Bafra Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Workshop stantlarına çocuklar ve gençlerin gösterdiği yoğun ilgi ise gözlerden kaçmıyor.

 

Bunları da sevebilirsiniz