KARADENİZ KİTAP FUARI VE RUHUN İLACI KİTAPLAR

 

‘’Kitapsız yaşam kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır.’’ Der Seneca. İnsanoğlu, yaşamını idame ettirebilmek için nasıl ki beş duyu organına ihtiyaç duyuyorsa; insan ruhu ve kelimeleri de kendini ölümsüz kılmak için kitap okumaya ve yazı yazmaya özlem duyar.

Eflatun da “İyi kitaplar babalarını ebedîleştiren çocuklardır.” Der. Edebiyat Öğretmenliğinden mezun bir yazar-editör olarak, okumak ve yazmak beni de çok mutlu eden bir unsur. Samsun’da düzenlenen 16-24 Şubat tarihli Karadeniz Kitap Fuarı’nı fırsat bilerek hem gezmek hem de haber yapmak amacı ile soluğu burada aldım ben de.

Her yerden taşan insan kalabalığı, birçok yayınevi, yüzlerce güzel ve indirimli kitap, okuma sevgisi ile parıldayan gözler, birçok bürokrat ve siyasi, imza günü için gelmiş başta İlber Ortaylı, İnci Aral, Akın Birdal, Yılmaz Özdil, Ertürk Akşun gibi tanınmış değerli yazarlar ve daha birçoğu…Bu tamlamalar biraz da olsa bu atmosferi tanımlayabilir belki . Ayrıca farklı konularda düzenlenen yararlı birçok söyleşiyi de unutmamak gerekir. Samsun’un Tekkeköy ilçesinde büyük bir alanda kurulmuş olan fuar alanı, bu sene de farklı yaş grubundan birçok ziyaretçiyi bünyesinde barındırdı ve çok da güzel geçti. Samsun halkı için köprü vazifesi gördü adeta. Ne mutlu ki genci yaşlısı ile bu sene de Samsun halkı, bir kez daha hissetti kitap kokusunu ruhunun derinliklerinde…

İnternet çağında yaşıyor olsak da, kitap okumanın ve kitap kokusunun verdiği mutluluğunun yerini başka bir şey tutamaz. Bu konuda ailelere, öğretmenlere, yazarlara büyük sorumluluk düşüyor. ‘’Kitaplarım bana yetecek kadar büyük bir krallıktır.’’ Diyen William Shakespeare de tam da bunu kastetmiş olacak ki yüzyıl önce böyle bir söz söylemiştir.

Bunları da sevebilirsiniz