Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’nde Devir Teslim

 

14 Ağustos 2020 tarihli kararname ile Ondokuz Mayıs Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal göreve başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, eski Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten görevi devraldı ve kendisini kapıya kadar uğurladı.

Kendisini bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Ünal, bugüne kadar üniversitenin gelişmesine katkı sağlayan rektörlere de teşekkür etti.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitenin hak ettiği yere gelmesi, kentin huzuruna, refahına, bilgi düzeyine, kültürüne ve özellikle ekonomisine katkı sağlaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız; bütün paydaşlarımızı da sürece dahil edeceğiz. Paydaşlarımız içinde öncelik tabi ki Samsun’umuzda yer alan kurumların olacaktır. Şehre entegre olmayı arzu ediyoruz. Yapılacak olan Ar-Ge çalışmalarıyla ekonomiye, yetiştireceği insanla medeniyetimize ve eğitimle hayatımıza doğrudan katkı sağlayacağız. Şehre ineceğiz, şehrimizde yer alan diğer eğitim kurumlarıyla koordinasyon ile hareket edecek bilhassa şehrimizin bir diğer üniversitesi Samsun Üniversitesi ile ortak bir eğitim ve araştırma vizyonu tesis ederek sinerji oluşturacağız” ifadelerinde bulundu.

Çatışmayı, kavgayı, huzursuzluğu değil, yönetişimi esas alacaklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Mümkün olduğu kadar temsili ve geniş katılımı sağlamayı önemsiyoruz. En önemli değerimiz olan akademik insan gücünü mümkün olduğu kadar sürece katmak istiyoruz. Sürekli bunu vurguluyorum ancak ciddi manada kent ile üniversite arasındaki mesafeyi kaldırmak bizim için çok önemli. OMÜ’nün vatandaş nezdinde algısını değiştirmek istiyoruz. Bilim faydalı olduğunda değerlidir. Biz ise bu değerli ve faydalı bilimi milletimize sunmakla mükellefiz. Açıkça ifade etmem gerekirse, bundan sonra sadece protokolde, organizasyonlarda boy gösteren bir akademisyen profilini değil; sahada bilgi üreten, ürettiği bilginin topluma yarar sağlaması için çaba sarf eden bir akademisyen profilini göreceğiz.” dedi.

OMÜ’nün sağlık sektöründe geçiş noktası olması gerektiğine de değinen Rektör Ünal, “OMÜ güçlü kadrosu ve Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı olan Samsun’da yer alması hasebiyle önemli avantajlara sahiptir. Bu nedenle sağlık sektöründe geçiş noktası olarak işlev üstlenmelidir. Sorun yaşayan hastalarda doğrudan Ankara ve İstanbul akla gelmemelidir. Ben Samsun’u Karadeniz’in başkenti olarak görüyorum. Sağlık turizminin bir hayli fazla olduğu kentimizde OMÜ’yü tıp alanında daha da ilerilere taşıyacağımıza emin olabilirsiniz. Sağlık ve Sanayi – Kent İşbirliğini şuan için en önemli gündem maddemiz olarak değerlendirebiliriz. OMÜ Tıp Fakültesi’nin çehresinin olumlu yönde ve verimli bir şekilde değişeceğinden emin olabilirsiniz. Bunun için ‘güven’ sağlayan Ar-GE çalışmaları ve teyit edilmiş başarılı operasyonlar önemli” diye konuştu.

Prof. Dr. Yavuz Ünal son olarak, üniversitenin uluslararası alanda rekabet edebilmesi için bütün gerekliliklerin yerine getirileceğini, akademik kadro ile yönetim arasında oluşacak güçlü sinerji ile bunun temin edileceğini ifade etti. Bu bağlamda üniversitenin sadece ulusal değil uluslararası alanda etkin olabilmesi için eğitim politikasının ve stratejisinin gözden geçirilerek dinamik bir eğitim vizyonu oluşturulacağını ifade etti.

Bunları da sevebilirsiniz