Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu hayatını kaybetti!

Corona virüs tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Acı haberi Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

‘VEFAT HABERİNİ OĞLU DUYURDU’

Vefat haberini Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Onur Taşçıoğlu’nun paylaşımında “Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoglu’ nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun” ifadeleri yer aldı.

‘HERKESİN SEVDİĞİ ULU BİR ÇINARDI’

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı açıklamada, Taşcıoğlu’nun 16 Mart’tan bu yana fakülte hastanesinde koronavirüs tanısıyla tedavi edildiğini aktardı.

Tükek, “Hocamız bütün tıp camiasının hayranlıkla izlediği bir isim. Kendisini öğrencilerine ve hastalarına adamaya devam etti. Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar. Maalesef bir hastadan kapmış olduğu koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı. Bu süreçte inanılmaz bir çaba gösterildi.” diye konuştu.

Prof. Dr. Tükek, Taşcıoğlu’nun tedavisinin çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürüldüğünü ancak tüm müdahalelere rağmen kaybedildiğini sözlerine ekledi.

‘BAKAN KOCA CANLI YAYINDA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ’

1 Nisan 2020 Çarşamba akşamı Basın toplantısından 15 dakika önce Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun  hayatını kaybettiğini öğrendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sağlık camiasının acı kaybı nedeniyle canlı yayında başsağlığı diledi.

‘İLK ÜZÜCÜ HABERİ YİNE OĞLU DUYURMUŞTU’

Onur Taşçıoğlu Twitter hesabından, “Sevgili babam sizlerin hocası Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu ne yazık ki pozitif çıkmıştır. Kendisi Çapa’da enfeksiyon servisinde karantina altındadır. Ateşi yok, solunumu normal, herhangi bir cihaza bağlı durumda değildir. Dünden bugüne durumu stabil seyretmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN PROF.DR CEMİL TAŞÇIOĞLU İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Erdoğan’ın paylaşımında, “Ülkemizin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefatından derin üzüntü duydum. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve koronavirüse karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum” ifadeleri yer aldı.

Bunları da sevebilirsiniz