SAMDEF Başkanı Savaş Oturuş dan “Bir Muhasebe Tavsiyesi”

Bu kadar İSRAF’ın ,sorumsuzca harcamanın,savurganlığın bir sonucu olacaktı mutlaka ve oldu,acı da olsa bu günleri yaşayıp geçireceğiz.Temennim odur ki ,herkes bu yaşadıklarımızdan kendince bir ders çıkartır ve bundan sonraki hayatına öyle devam eder.
Daha 13-15 yaşındaki çocuklarımızın ellerine ,en düşüğü 3-5 bin ₺ olan android telefonlar aldık,gardıroplara sığmayan kıyafetler ,çeşit çeşit ayakkabılar,marka düşkünlüklerimiz vs.
Şimdi muhasebe zamanı.
Biz Türk milleti olarak herşeyi devletten bekleriz de,VERGİ vermeyi hiç sevmeyiz,ama kriz hallerinde,nerde bu devlet demeyi çok severiz.Kendimiz tasarruf etmeyi sevmeyiz ama isterizki devletimiz tasarruf etsin.
Bizi yöneten SİYASET erbabı UZAY’dan gelmedi,içimizden çıktı,yani bizim toplumumuzun AYNA’sı bir nevi,biz neysek onlarda o .
Eskiler,büyüklerimiz 3 kazanır ,1 harcarlardı,bir kısmını tasadduk eder,gerisini KARA günler için İHTİYAT akçesi olarak tasarruf ederlerdi.
Bu gün maalesef ne kişisel bazda,ne de esnaf ve tüccarımızda bu bilinci görmek mümkün değil.
Lüks yaşamak ve her istediğimize sahip olmak için bırakın tasarrufu gırtlağımıza kadar KREDİ adı altında BORCA batmış durumdayız.
Her birimiz başımızı ellerimizin arasına alıp özeleştiri yapmak durumundayız,ben ne yaptım,ne yapıyorum,bundan sonra ne yapmalıyım.
Kriz dönemlerinde en kolay şey birilerini suçlamak ve birilerinin bir şeyler yapmasını beklemektir.
Her birimiz önce kendi kapımızın önünü temizlemek durumundayız,üzerimize düşeni maksimum oranda yapmak mecburiyetindeyiz.
Gelecekte karşılaşacağımız sıkıntılara daha dayanıklı olmak için bu şart.
İçinde bulunduğumuz durumdan bir an önce kurtulacağımız ümidiyle saygı ve selamlarımı sunuyorum

SAVAŞ OTRUŞ 28 Mart 2020 BURSA

Bunları da sevebilirsiniz