SAMKON’DAN UMUT VEREN AÇIKLAMA

 

SAMKON Ge el Başkanı Kaya Aşcı,deprem bölgesinde yaralafı sarmak,ihtiyaçları gidermek için yapacakları çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.
İşte Kaya Aşcı’nın yaptığı umut veren o önemli açıklama;

“Türkiye ile birlikte Suriye, Lübnan ve İsrail’i de kapsayan son yüzyılın en büyük depremi olarak tarihin sayfalarında yerini alan Kahramanmaraş merkezli depremde on ilimiz ve 13 milyonu aşkın vatandaşımız etkilenmiştir.
Deprem maddi ve manevi kapanması güç olan yaralar açmıştır.
Ancak Türk milleti olarak devletimiz ve milletimiz ile bunun da üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz.
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları’nın en üst çatı kuruluşu olan SAMKON ‘un önderliğinde derneklerimiz, federasyonlarımız ve tüm Samsun’lu hemşehrilerimizle,depremzede kardeşlerimizin yarasını sarmaya gücümüz nispetinde söz verdik.
Bu amaçla Adıyaman merkezde,OSB bölgesinde, Valilikçe tahsis edilen alanda Konteyner Ev ve Çadırlardan oluşan “ Samsun Köyü”müzün kurulumu hızla devam ediyor, en kısa zamanda mağdur ailelere teslim edilecektir.
Bölgede çalışan ekibimiz saha çalışmasını yapıp, ilk etapta gönderilen konteyner evlerin yerleşmesini ve ekmek fırınını kurarak alanı hazırlamaya başlamıştır.
Bundan sonraki süreçte 100 adet konteyner ev, 150 çadırdan oluşan bu yaşam alanının ihtiyaçlarını karşılamak olacaktır.
Değerli gönül dostlarımızı, iş insanlarımızı, hayırsever kardeşlerimizi desteklemeye, yaraları sarmaya, sıcak bir ortamda, oradaki mağdur kardeşlerimize kalacak yer vermeye davet ediyoruz.
Zaman birlik olma, yekvücut olup yaraları sarma, kardeşine yuva kurma zamanıdır.
Ayni ve Nakdi yardımlarınızı bekliyoruz.
1- Çadır 5.000 TL
2-Çadır 14.500 TL
3-Konteyner Ev 50.000 TL

Hasan Kaya AŞCI
SAMKON Genel Başkanı

Bunları da sevebilirsiniz