SARICAOĞLU ,” SANAYİ VE İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZ ”

VALİ DAĞLI, KURUMSAL OSB İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 

Kavak’ta sanayicilerle bir araya gelen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun OSB’lerinde kurumsallaşma çalışması başlatıyoruz. İlk ayağı da Kavak “ dedi.

Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan işadamlarının katılımları ile “İstişare “ Toplantısı yapıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda işadamlarının önerileri alınarak talep ve istekleri dinlendi. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, yatırımları ileistihdam gerçekleştiren işadamlarına teşekkür ederek “ Sizlerin yatırımları olmasa, istihdam alanlarınız olmazsa, insanlara iş, aş sağlamazsanız bizim yaptığımız park, bahçeninbir anlamı olmaz. Hepinize ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Sanayi yatırımlarının bir beldenin gelişmesinde önemli faktör olduğunu belirten Sarıcaoğlu, sanayi yatırımı alan yerlerin hızlı bir gelişim kaydettiğine dikkat çekerek “İlçe olarak sanayi yatırımları ile hızlı bir büyüme yaşıyoruz. Bu artarakdevam edecektir. Kavak artık çevre ilçelerin hatta Samsun’ungençlerine iş olanağı sunuyor. OSB’mizin genişletme çalışmaları tamamlanıp yeni fabrikalar devreye girdiğinde daha çok gence iş kapısı olacağız” dedi.

Kavak’ta işadamları ile oldukça verimli bir toplantı yaptıklarını bildiren Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı ise benzer toplantıları bundan sonra kentin tüm ilçelerinde daha sık yapacaklarını bildirdi. Bundan sonra Samsun Organize Sanayi Bölgelerinin kurumsallaşma çalışmasını başlatacaklarını bildiren Vali Dağlı, şöyle konuştu:

“Kavak’ta çok güzel ihracata çalışan, katma değer üreten şirketler var tüm bunlar gurur verici. Yaptığımız bu toplantılarla OSB’lerin kapasitesi, yatırımların durumlarını yakından takip ediyoruz. Artık OSB’lerde ikinci aşamaya geçiyoruz. OSB’lerin Kurumsallaşmasını sağlayacağız. Bunu da ilk olarak Kavak’tan başlatıyoruz. Bu çalışma sonunda Samsun’daki tüm Organize Sanayi Bölgeleri tüm yönleri ile daha nitelikli yapıya kavuşacaklar”

 

Toplantıya Kaymakam Ömer Saygılı, İŞ-KUR Samsun İl Müdür Yrd. Sait Gül,  Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, Kavak OSB Müdürü Ali İhsan Uzun ve OSB’de faaliyet gösteren işadamları katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz