TÜRKİYE – GALLER MAÇI SAMSUN’DA OYNANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün gerçekleştirdiği toplantıda A Milli Takım’ın, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Galler ile yapacağı karşılaşmanın Samsun’da oynanmasını kararlaştırdı.
Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki Galler karşılaşmasının 19 Haziran Pazartesi günü Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacağını açıkladı. İlk kıvılcım ateşinin yakıldığı 19 Mayıs şehirde, Galler karşılaşmasıyla A Millî Takımı’na resmî bir maçına ev sahipliği yapacak ve 27 sene sonra yeniden Ay-Yıldızlı ekibi ağırlayacak.
SAMSUN’DA OYNANMASINI KARARLAŞTIRDI
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün gerçekleştirdiği toplantıda A Millî Takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Galler ile yapacağı karşılaşmanın Samsun’da oynanmasını kararlaştırdı. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda 19 Haziran Pazartesi günü oynanacak Türkiye-Galler müsabakası, saat 21.45’te başlayacak” ifadeleri yer aldı.
İLK MÜCADELE OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİ
A Milli Futbol Takımı, daha önce Samsun’da oynadığı tek karşılaşmada 1 Mayıs 1996 tarihinde Ukrayna’yı 3-2 mağlup etmiş ve bu karşılaşma Galler ile A Milli düzeyde yapılan ilk mücadele olarak kayıtlara geçmişti. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçtiğimiz yıllarda, kendisine ait sosyal medya hesabından 19 Mayıs Stadyumu’nun zeminini paylaşarak, Türkiye A Milli Takım maçına ev sahipliği yapılması zamanının geldiğini söylemişti.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz