Kaymakam Cevdet ERTÜRKMEN’in “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü” Mesajı

Kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nü onurla yâd ettiğimiz bugün, aynı zamanda tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü de büyük bir gururla kutluyoruz.
Şehitlerimiz, binlerce yıldan beri, Türk Milleti’nin milli varlığını sürdürmek için; vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır.
Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak, onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur.

19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı, tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi, düşmana da “Çanakkale geçilmez “ gerçeğini kabul ettirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, ulusal bilinci ve millet ruhunu yeniden ateşlemiş, aziz milletimiz tarihteki ve gelecekteki yerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü” Gününü kutluyorum.

Bunları da sevebilirsiniz