SAMDEF HEMŞERİ ÇALIŞMALARINA ARA VERMİYOR

SAMDEF Bursa’nın en aktif sivil toplum örgütü olarak göz dolduruyor

Bursa’da faaliyet gösteren Samsunlu İş Adamları Derneği SAMGİAD ve diğer hemşeri dernekleri ile birlikte;

Eğitim, sağlık, spor, önemli gün ve hafta etkinlikleri, siyaset, ekonomi ve ülke gündemleri ile ilgili söz söyleyen, fikir ve projeler üreterek aktif SİVİL TOPLUM KURULUŞU rolünü başarıyla yürüten bir FEDERASYON olan, devletinin, milletinin ve dost eline ihtiyacı olanların her zaman yanında olan ve Samsun ismini Bursa’da MARKA STK haline getiren SAMDEF, Bursa’da Kurum ve kuruluşların, polisimizin ve askerimizin daima yanında olmuş ve birçok etkinliğe katılım sağlamıştır. Bursa SAMDEF’İN bu başarısında şüphesiz en birleştirici, toparlayıcı ve iyilikte yarışır bir STK olmasını sağlayan SAMDEF Genel Başkanı Sayın; Savaş OTRUŞ, federasyonun tüm faaliyet ve çalışmalarında üstün liderlik vasıflarıyla daima üye dernek başkanları ve hemşerilerinin yanında olarak SAMDEF’İN Bursa’da ki vizyonuna katkı sağlamıştır.

Bu çerçevede;

Pandemi süreci daha başlar başlamaz “Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası kapsamında, (erzak+hijyen paketi) dağıtımı sağlayan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu SAMDEF, Covıd-19’la en büyük mücedeleyi veren sağlık çalışanlarına hastane (maske + sperlik ) dağıtımı yaparak dayanışmada aktif rol alarak Vursa’da göz doldurmuş ve adından bahsettirmiştir.

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu SAMDEF, sadece 3 gün içinde Samsunlu’nun İyilik Hareketi projesini başlatarak Bursa’da yaşayan hemşerilerimize kol kanat germiş onların zor günlerinde yanında olmuştur.

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu SAMDEF, Bursa’da yaşayan Samsunlu hemşerilerimizin daha uygun ve indirimli sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için, Bursa Romatem Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastahanesi ile SAMDEF yönetim kurulu ve üyeleri ve onların 1. derece akrabalarının faydalanabileceği sağlık indirim protokolü imzalayarak çalışan aktif bir stk olmayı başarmıştır.

Bursa SAMDEF Genel Başkanı Savaş OTRUŞ, pandemi süresince kamuoyu oluşturmak, federasyonun duruşu, hayata dair anektotlar ve öğütler içeren konularda köşe yazıları kaleme almış, kaleme alınan bu makaleler, Bursa yerel gazetelerinde ve samsun yerel gazetelerinde yayımlanmıştır. ayrıca Covıd-19 yasakları ve pandemi günlerinde birçok tv programına, sosyal ağ canlı yayınlarına ve sohpetlerine katılarak bursa samsun dernekleri federasyonu SAMDEF’i en iyi şekilde temsil etmiştir.

İşte o makale programların bazıları;

Köşe yazıları başlıkları

Şimdi Muhasebe Zamanı (28 Mart 2020),

Virüs Aklı (30 Mart 2020),

Corona Geçer De… (05 Nisan 2020),

Akl-I Selim (14 Nisan 2020),

İyiki Varsın Ramazan (24 Nisan 2020),

Dünyanın Öznesi (03 Mayıs 2020),

Mübarek Olurmu (19 Mayıs 2020)

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu SAMDEF Genel Başkanı Savaş OTRUŞ’UN  pandemi süresince katıldığı sosyal medya ve tv programları

Erkan Ayçam’la hayata dair sohbetler 8 bölüm  (sosyal medya),

Şaban Ulusla sanat tv (Bursa’nın sesi)  canlı yayın konuğu,

Samsunlu Fehmi Samsun tv 55 canlı yayın konuğu,

Fi kelam Bursa’da bugün Pınar Yeniğit konuğu,

Genel sekreter Emrullah Kaya beyin sosyal medyada canlı yayın konuğu hayata dair sohbetler Erkan Ayçam ile

Şaban Ulusla sanat tv’de iyilik harekâtı kampayası için genel sekreterlerimiz ve dernek başkanlarımızın katıldı canlı yayın

Sosyal mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek hemşerilerinin iyi ve mutlu günlerinde daima yanlarında olan SAMDEF genel başkanı ve yönetim kurulu üyeleri;

Genel Başkan Vekili Ali Karaca’nın kızının nikâh merasimi ile Genel Başkan Yardımcısı Akın Salih Semizoğlu’nun oğlunun nikâh merasimi ve nikâh şahitliğini yaparak mutlulukları paylaşmıştır.

Kültürün ve sanatın daima yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarılması için birçok etkinliğe katılan yönetim kurulu, SAMDEF Basın Medya Ve Tanıtım’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Belgesel Filim Yönetmeni Erkan Ayçam’ın hazırlamış olduğu Son Kalanlar belgesel filim galasına katılarak “Kültür Ve Sanatın Daima Yanındayız” mesajı vererek destek olmuştur.

Kurulduğu günden bu yana toplum yararına önemli projelere imza atam Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu SAMDEF, gelecekte de yeni projelerle Bursa kentine katkı sağlamayı kendine şiar edinerek, insanların göçüp eserlerin kaldığı fani dünyada, amaçlarının kalıcı eserlere ve insan hayatına dokunan projelere imza atmak olduğunu birçok kez kanıtlamıştır.

Samsun’u yaşatmak… Bursa’ya kazandırmak için çalışan Samsun’u Bursa’da başarıyla temsil eden gururumuz;

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu SAMDEF ve Genel Başkan Savaş OTRUŞ’A başarılar diliyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz