Şimdi gönüller almak, gönüllere girmek zamanıdır

Samkon-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, İstanbul’da; İstanbul Samsunluları başta olmak üzere, yurt sathına ve yurt dışına yayılmış olan,  bütün Samsunluların çatı kuruluşu olarak genel kurulunu yaptı ve H. Kaya Aşçı’yı genel başkan seçti.

Özellikle seçim sonuçlandıktan sonra, halef- selef her iki başkanın birlikte salonu selamlamaları, kucaklaşmaları ve göstermiş oldukları birlik ve beraberlik iklimi,  gelecek için çok önemli bir iradeyi ortaya koymuştur. Teşekkürler Sezgin Gümüş, teşekkürler H. Kaya Aşçı sizden bekleneni yaptınız. Samsunluların, Sizlerle gurur duymakla ne kadar haklı olduklarını, bir defa daha gayet güzel bir şekilde ortaya koydunuz.  Gönüllere girmeden olmaz…

Bundan böyle H. Kaya Aşçı hepimizin başkanıdır.  Her nerde kırılan, dökülen, darılan varsa; gönüllerini almak ve birliğimizi daha da güçlendirerek, yola devam etmek zorundayız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklamak, yeni yönetimin asli ve birinci vazifesidir. Samsun’un ve Samsunluların,  bundan başka bir çıkışı yoktur. Türkiye çok önemli bir dönemden geçiyor. Samsunluların her kesimde çok daha etkili olması için,  kendi içinde değil;  dışa dönük çalışmalara ağırlık vermesi gerekmektedir. STK’larda görev almak, gönül işidir. Gönüllere girmek esastır.

Gönüllere girmeyi başarabilmişseniz, gerisi çok daha kolay olur. Çok daha kolay netice alabilirsiniz. Her ne yaparsak yapalım, mutlaka olumlu bir sonuç alabilmeliyiz. Bunun içinde, öncelikle amacı hedefi belirlemek ve birlik beraberlik içerisinde yürümek lazımdır. Günün şartlarında yeni yapılanmalar… Klasik yapıların yanı sıra, günün şartlarına göre yeni yapılanmaları da devreye almak, doğru bir yaklaşım olur. Dernek, federasyon ve konfederasyon, bütün STK’larda günün şartlarına göre, süratle yapılanıp yolumuza devam etmeliyiz.  -Bilgi ve İletişim Teknolojileri başkan yardımcılığı, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri takip edip STK’larda uygulanmasını sağlamak gerekmektedir. Eğer gelişen bilgiyi kullanamaz ve iletişimdeki teknolojik gelişmelere kulaklarımızı tıkarsak başarılı olma şansımız olmaz/olamaz.

–Kadro Yapılandırma ve Yerleştirme başkan yardımcılığı, İstanbul’da, Tüik verilerine göre 60 bini aşkın üniversite mezunu Samsunlu yaşıyor. Özellikle donanımlı bu kesimin, STK’larda yer almasını ve kadrolaşmasını sağlamak gerekmektedir. Bursa’da 15, Ankara’da 10 bini aşkın üniversite mezunu hemşehrimiz bulunuyor. Diğer illerde de benzer şekilde hemşehrilerimiz vardır. Bu hemşehrilerimizi, ne kadar işin içine çekebilirsek, başarı şansımız o kadar yüksek olacaktır.

–Lobicilik ve Siyasi İlişkiler başkan yardımcılığı, özellikle seçilmişlerin olabilmesi için lobicilik yapmak ve siyasi ilişkileri geliştirmek,  gerekmektedir. Bu meyanda, her seviyede ilişki kurmak ve ilişkileri güçlü tutmak önem taşımaktadır. Bu bir anlık gelip geçici bir iş olarak değil; her gün, her fırsatta kurumsal anlamda yapılmak ve yürütülmekle başarı sağlanabilir.

Dünyada mekan Ahrette imam Her ne yaparsak yapalım, öncelikle uygun mekan şarttır. Bunun için, Samsunlulara yakışır, bir fiziki mekanın oluşturulması elzemdir. Zaten, bu konu bir hayli konuşuldu. Şimdi, bir an evvel gerçekleştirmek gerekmektedir. Meşhur bir söz vardır; “Dünyada mekan Ahrette iman” diye. İşte bu mekanı bir an önce hayata geçirmek gerekiyor. Sonuçta her şeyin odağında insan bulunmaktadır. Doğru strateji ile doğru kararlar alarak, süratle hedefimize kilitlenmeliyiz. Bu çerçevede, en önemli yol gösterici, geçmiş tecrübeleri yaşamış bilgi sahibi kişiler ile istişare yapmak olmalıdır.  Dayatmacı ve ben bilirim yaklaşımı, bize her zaman kaybettirmiştir.  Kolektif akıldan yararlanmak ve mutlaka başarılı olmak zorundayız. Beklenti çok yüksektir ve başarısızlığa da artık tahammül kalmamıştır.

Bunları da sevebilirsiniz