TEPKİLERDEN ÖZGÜRLÜK

İnsanın hayatı tepkilerden, ibarettir. Deneyime dayalı olmayan, duygusal, iniş çıkışlarda, herşeye tepki veriyoruz.Tepkiler kişiyi otomatiğe bağlamıştır. Bu durum ise doğallığı yok eder. Tepki alışılmış bir duygusal eylemdir. Bu durumda,kişi neye tepki vereceğini bilir. Bir şeyden hoşlanır ve bütün duyular olumlu enerji ile dolar, dışarıya olumlu etki ve tepki verir. Bunun tam tersi de olabilir. Çok az insan tepkisiz, bilinci aşmış ve farkındalıklı yaşar. Bu yaşam doğal bir yaşamdır.  Kişi anda kalarak, farkındalık içinde, önceden belirlenmemiş, o an ne ise, ona göre hareket eden üstün bilince erişmiştir. Herkesin bilincini yükseltip doğal, tepkiden arınmış, bir yaşam sürmesi mümkündür. Bu konuda” Dünya Değişim Akademisi Uzmanları” neler diyor? bir bakalım.

“ Tepki şartlandırılmış ve köleleşmiş zihnin ürünüdür. Siz tepkilerinizin kölesisiniz. Siz özgürce edemiyorsunuz; tepkiler sizi yönlendiriyor. İlk önce şunu anlamanız gerekir: her ne yaparsanız yapın tepkisel olmayın. Eylemleriniz tepkilere dayanmasın.

Eylemlerinizi duygusal tepkilere değil, deneyim ve bilgeliğe göre icra edin. Tepkilere dayanan eylem her zaman hatalıdır. Olaylara duygusal tepki vererek hareket eden insan bilinçsizce eylemde bulunur. Kişi ne yaptığının tam anlamıyla farkında değildir ve kontrolü kaybetmiştir.

Tepki vererek hareket eden insan başkalarının elinde bir oyuncağa dönüşüyor, o özgür değildir. İnsan özgür olduğuna inanabilir ama bu, sadece bir inançtır gerçek değildir. Kişi bir yanılgı içinde yaşar ve “Ben istediğimi yaparım” der ama nasıl bir köle olduğunun farkında olduğunun farkında bile olamaz.

Bilinçlilik düzeyinde olan insan kendini kısıtlamaz ve ana göre hareket eder. Eylemler spontanedir, özden gelmektedir ve kimsenin engellemeyeceği bir şekilde icra edilmektedir. Bu durumda sayısız alternatifler vardır, eylemler yapıcı, yaratıcı ve gelişimle ilgilidir.”

TEPKİLERDEN ÖZGÜRLEŞMENİZ DİLEĞİMLE. ..

Bunları da sevebilirsiniz